Kerst 12 december 2018

6 leuke manieren om de enveloppen voor je kerstkaarten te versieren

Je kerstkaarten adresseren doe je natuurlijk door het adres op de envelop te schrijven. Maar wist je dat er heel veel manieren zijn om de envelop nog feestelijker te maken? Zo is het lezen van je feestelijke kerstkaart niet alleen leuk, maar wordt de ontvangst van je kerstkaart ook al heel sfeervol. Wij verzamelden 6 creatieve manieren om een envelop te versieren voor kerst en vertellen je hoe je dit precies doet.

Heb je zelf ook al een aantal kerstkaartjes ontvangen? Hang je kerstkaarten dan leuk op met een van onze tips!

1. Envelop versieren voor kerst: leuk sneeuweffect op een rode envelop

enveloppen versieren kerst

Dé kerstkleur van alle tijden is natuurlijk rood! Kies daarom onze (gratis!) rode enveloppen bij je pakketje kerstkaarten en maak hier met een witte stift leuke effecten of tekeningetjes op. Het wit staat namelijk prachtig in contrast met het rood. Maak bijvoorbeeld stipjes rond het adres als sneeuw of creëer kleine doodles met de witte stift. Ook leuk: kleur kleine sneeuwrandjes rond de hoeken, zodat het net lijkt alsof je kaart een venster is en er buiten een dik pak sneeuw gevallen is!

2. Versier je kerst enveloppen met washi tape

enveloppen versieren kerst

Ben je niet zo creatief maar wil je toch je envelop versieren voor kerst door er een leuke twist aan te geven? Dan kun je de adressering van de envelop ook opleuken met washitape! Plak bijvoorbeeld 2 banen washi tape onder het adres of plak om elke hoek diagonaal een baan washi tape. Met washi tape kun je heel veel kanten op.

Tip: Adressen verzamelen voor je kerstkaarten? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek zo gevuld.

3. Verstuur je kerstkaarten als kleine postpakketjes

Kerstkaart postpakketje

Vind jij de postpakketten van vroeger er ook zo leuk uitzien? Dan kun je je envelop bijvoorbeeld adresseren als een klein postpakketje! Schrijf de naam en het adres op labeltjes en knoop deze met rood-wit keukentouw of bruin henneptouw aan de envelop. Let er wel op dat dit tijdens de post wat kan beschadigen. Maak de labeltjes en het touw daarom op een paar punten vast met wat transparante lijm.

4. Gebruik stickers om je envelop te versieren voor kerst

Kerstkaarten adresseren op een leuke manier

Als je weinig tijd hebt of niet zo creatief bent, kun je natuurlijk ook gewoon leuke kerst stickers kopen en deze rond het adres plakken. Elke winkel met kerstspullen heeft wel kerst stickers met leuke teksten en schattige figuurtjes. Koop bijvoorbeeld stickers in de kleuren van je kerstkaart, zodat je kerstkaarten een heel eigen thema krijgen.

5. Kerstdoodles: teken leuke figuurtjes op je kerst enveloppen

Kerst doodles voor kerstkaart

Een andere manier om een envelop voor kerst te versieren is om kleine kerstdoodles naast de adressen te tekenen. Deze kleine, speelse tekeningetjes geven een sfeervolle twist aan de enveloppen. Teken bijvoorbeeld met groen en geel een kerstboom met piek. Ook kun je hulst tekenen met groene blaadjes en rode besjes. En wat dacht je van een kop stomende chocolademelk, een sneeuwpop of kleine cadeautjes?

6. Stempel figuurtjes met kerst stempels

envelop versieren kerst

Met stempels geef je ook heel gemakkelijke een feestelijke twist aan je enveloppen voor kerst! Kies bijvoorbeeld een rendier, een kerstman of kersttakjes om jouw wens kracht bij te zetten. Kerst stempels zijn bij de meeste grote ketens wel te koop.

Maak je kerstkaarten af met sluitzegels!

Wil jij je kerstkaarten helemaal afmaken met iets leuks? Plak dan onze kerst sluitzegels op de sluiting van de enveloppen! Onze designers hebben verschillende sluitzegels ontworpen, zodat er altijd wel een leuke sluitzegel is die bij jouw kerstkaart past. Schrijf trouwens ook een leuke kerstwens naar je naasten. Kies bijvoorbeeld een tekst uit ons artikel met originele teksten voor kerst

Dit is ook leuk om te doen in de kerstvakantie

Met deze ideeën kun je je kerstkaarten adresseren op een kerstige manier!  Wil je in de kerstvakantie nog meer leuke DIY-projectjes doen? Maak dan bijvoorbeeld een kerstbal of kerstster of maak je eigen sneeuwbol. Zo maak je er een feestelijke tijd van!

Ook interessant voor jou: