Kerst 1 december 2019

Dit kun je beter niet op kerstkaarten schrijven

Wat niet op kerstkaarten schrijven

Er zijn ontzettend veel leuke teksten om op je kerstkaarten te schrijven. Maar wist je dat er ook dingen zijn die je er beter niet op kunt zetten? Omdat ze misschien net iets te fout zijn, of de feestelijke tekst op de voorkant juist tenietdoen! Wij geven je graag tips over wat je beter niet op kerstkaarten kunt schrijven, zodat je kerstkaart positief herinnerd wordt.

🎅 Tip: Hier vind je 50+ kerstkaartteksten om wél op je kerstkaart te schrijven

‘Gelukkig nieuwjaar’ op kerstkaarten schrijven als iemand ernstig ziek is

Er is altijd wel een kerstkaart waarbij je pen aarzelend boven het papier blijft hangen. De ontvanger is misschien wel ernstig ziek of heeft net een dierbare verloren. Een kaartje ontvangen tijdens de feestdagen kan dan erg troostend zijn. Wat je dan beter niet op deze kerstkaarten kunt schrijven, is een tekst als ‘Vrolijke kerstdagen en een spetterend nieuwjaar’. Diegene is er namelijk niet altijd zeker van dat het een spetterend nieuwjaar wordt. Soms weet de ontvanger zelfs niet of hij het einde van dat nieuwe jaar wel gaat halen. Je kunt daarom beter voor een tekst kiezen die wat minder uitbundig is en waarin je laat weten dat je aan hem of haar denkt. Heb je hulp nodig? We helpen je graag bij het schrijven van een bemoedigende tekst voor je kerstkaart. Ook hebben we heel veel passende kerstkaarten bij ziekte of verdriet

‘Grappig’ tekstje of gedichtje

Veel mensen kunnen hartelijk lachen om een grappig tekstje of gedichtje op een kerstkaart. Toch zijn sommige teksten een beetje fout, en niet echt geschikt om naar iedereen te sturen. Bedenk daarom goed of dat grappige gedichtje of die schuine quote passend is voor elke ontvanger. Een leuke anekdote die je overgehouden hebt aan de vorige kerstdagen, is meestal wél leuk om te sturen, als hij niet te ordinair en beeldend verteld is natuurlijk ;–) De volgende grappige teksten zou je misschien wel naar een goede vriend of vriendin sturen, maar niet naar je bejaarde buurvrouw.

Do you know what I’m going to get for christmas? Fat, I’m going to get fat.

Als de Kerstman plots
veel jonger lijkt dan jij
dan zal een nieuwe bril niet helpen
er is geen twijfel mogelijk
accepteer dat je ouder wordt

Deze kerstgedichtjes zijn wél leuk om op je kaart te schrijven!

De wens om weer eens af te spreken

Als je je lijstje met adressen erbij pakt, kom je er misschien wel achter dat je sommige vrienden of familieleden al veel te lang niet meer hebt gezien. Je kunt natuurlijk net zoals veel mensen op je kerstkaarten schrijven dat jullie ‘gauw weer eens af moeten spreken’. Helaas blijft het daar meestal bij, waarna er weer veel tijd overheen gaat voor je elkaar echt ziet. Zet daarom concreet een aantal data neer om weer eens bij te praten. De ander hoeft dan alleen nog maar een kerstkaart of berichtje terug te sturen om een datum te bevestigen! 

Alleen je naam: kerstkaarten zonder tekst

Misschien heb je ze zelf ook weleens gekregen: kerstkaarten met een vrolijke tekst op de voorkant, maar met aan de binnenkant alleen de namen van de verstuurders. Kerstkaarten verstuur je maar 1 keer per jaar, dus waarom zou je ze niet persoonlijker maken? Je kunt dus beter niet alleen je naam op je kerstkaarten schrijven. Wat je wel kunt doen is voor elke ontvanger een persoonlijke tekst schrijven of opzoeken die past bij hem of haar. Bekijk voor inspiratie bijvoorbeeld eens onze originele kerstkaart teksten! Heb je nog wat ruimte over in je kaart? Veel mensen vinden het ook leuk als je een foto toevoegt. Zo maak je heel gemakkelijk een klein kerstfeestje van de binnenkant van je kaart. 

Tip: Adressen verzamelen voor je kerstkaarten? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek zo gevuld.

Leuke ideeën voor je kerstkaarten

Dit ga jij voor iedereen heel persoonlijke en passende kerstkaarten schrijven! Wil je meer leuke ideeën voor je kerstkaarten? Ontdek dan hoe je je kerstkaart origineel ondertekent of op welke manier je de envelop van je kerstkaart extra feestelijk maakt. Met een paar kleine toevoegingen blijft jouw kerstwens al snel herinnerd.

Ook interessant voor jou: