Trouwen 12 juni 2023

Leuke trouwkaart ideeën voor een originele touch

trouwkaart ideeen

Je trouwdag is een van de mooiste dagen in je leven. Dit bijzondere moment verdient dan ook een speciale aankondiging. Van verrassende versiering tot en met een persoonlijk filmpje: wij delen een paar leuke ideeen voor je trouwkaart. Ook nemen we je mee in de laatste trouwkaartentrends. Lees dus snel verder, want met de trouwkaart ideeën uit dit blog wordt jullie aankondiging onvergetelijk. 

Ideeen voor kleine extraatjes voor in de trouwkaart

Wil je dat de ontvanger van je trouwkaart extra verrast wordt tijdens het openen van de envelop? Voeg er dan een van de volgende toffe extraatjes aan toe!

Confetti voor een extra vrolijke uitnodiging

Je trouwdag is een feestje, dus zorg dat de feeststemming er meteen in zit bij het openen van de envelop. Hoe? Door gewoon een beetje kleurrijke confetti bij je trouwkaart toe te voegen!

Kies voor een geurig stukje natuur met een takje

Is natuur meer jullie ding? Draag dat dan uit met een echt takje. En kies je voor een takje van de lavendelplant of eucalyptusboom? Dan ruikt de ontvanger bij het openen van de envelop een heerlijke geur.

Nog meer geur en vrolijkheid met droogbloemen

Bloemen horen absoluut bij een bruiloft. Daarom is een droogbloem een stijlvol extraatje bij je trouwkaart.

Maak je uitnodiging extra romantisch met veertjes

Een witte duif staat voor vrede, maar ook voor liefde en geluk. Een mooie witte veer bij je trouwkaart is dan ook een prachtig symbool voor jullie huwelijk. Wil je geen echte exemplaren nemen? Er bestaan ook mooie kunstveren.

Geef je trouwkaart een extra persoonlijk tintje met een polaroidfoto

Hou je van retro? Dan is een polaroidfoto een leuk idee voor je trouwkaart. Omdat je voor iedere trouwkaart een aparte foto moet maken, wordt dit een heel persoonlijke uitnodiging voor je bruiloft.

In de trouwkaartentrends van dit moment vind je vast ook veel leuke ideeën voor je trouwkaart. Bloemen zijn van alle tijden en ook in 2024 zijn trouwkaarten met bloemen on trend. Hou je meer van een luxe look? Dan hebben we goed nieuws, want stijlvol is ook een van de trends van 2024. Trouwkaarten met voertuigen of een ticket zijn helemaal terug van weggeweest, en wat zijn de nieuwe edities leuk. En geven je partner en jij je trouwkaarten het liefst wat extra glans, dan zijn foliedrukkaarten wel aan jullie besteed.

💖 Bekijk hier alle trouwkaartentrends van dit moment! 

trouwkaart video

Kies voor een filmpje bij je trouwkaart!

Een foto maakt jullie trouwkaart extra persoonlijk. Maar het kan nog unieker met bewegend beeld. Misschien heb je opnames van het moment dat een van jullie de ander ten huwelijk vroeg? Of zijn jullie gefilmd op de dansvloer van een feest of romantisch wandelend langs het strand? Natuurlijk kun je een filmpje ook gebruiken om de ontvanger toe te spreken en uit te nodigen voor je bruiloft. Extra leuk is dat je het filmpje via onze kaartmaker op je kaart kunt zetten. Upload je filmpje en zet de QR-code op een plek naar keuze. De ontvangers scannen vervolgens de QR-code en kunnen zo jullie filmpje zien. Superleuk!

🎞️ Lees hier alles over het plaatsen van een video op je kaart.

Originele tekst voor op je trouwkaart

Naast belangrijke zaken, zoals datum, locatie en dresscode kun je ook nog een mooie tekst op je kaart zetten. Denk bijvoorbeeld aan een romantische songtekst van jullie favoriete artiest. Of is er een bekend persoon die je inspirerend vindt? Kies dan voor een treffende quote als tekst op je trouwkaart. Verder kun je je geloofsovertuiging laten zien met een Bijbelse tekst. Wil je je uitnodiging een beetje humor geven? Dan zijn er ook allerlei grappige teksten voor op je trouwkaart.

❤️ Ontdek hier allerlei leuke teksten voor op je trouwkaart.

Denk ook aan de styling van je envelop

Je geeft je uitnodiging een goede binnenkomer in de brievenbus met een envelop die opvalt. Geef hem bijvoorbeeld een persoonlijke en stijlvolle touch met een sluitzegel. Er zijn allerlei speciale varianten voor een trouwkaart. Behalve een mooie afsluiter is een sluitzegel ook nog eens heel handig. Dat geldt zeker als je veel kaarten moet versturen. Je hoeft namelijk de rand van de envelop niet dicht te likken, maar je maakt hem makkelijk dicht door de sluitzegel erop te plakken. Wil je nog een stapje verder met de persoonlijke uitstraling van je envelop? Laat dan je eigen postzegel maken bij PostNL. Denk bijvoorbeeld aan een foto van jou en je verloofde of een symbolische afbeelding, zoals twee ringen.

Ga aan de slag met leuke ideeen voor je trouwkaart

Zoals je ziet zijn er voor een speciale trouwkaart veel ideeën beschikbaar. Ga dus lekker brainstormen over hoe jouw ideale trouwkaart eruit moet zien. En wees niet bang om te experimenteren. Want bestel je een gratis proefdruk, dan kun je hem daarna nog helemaal aanpassen zoals jij wilt.

Ook interessant voor jou: