Trouwen 10 januari 2018

De 12 mooiste liedjes voor je openingsdans

Liedjes openingsdans

Wanneer je de grote lijnen van je bruiloft bepaald hebt, is het tijd om de details in te vullen. Zo ga je je bruidskapsel kiezen, nadenken over een eventueel thema en komt de muziek op je bruiloft aan bod. Huur je een DJ in, doe je een openingsdans en welk nummer past hier dan het beste bij? Als het gaat om liedjes voor je openingsdans geven we je graag een paar suggesties en tips, want jullie eerste dans als getrouwd stel verdient een zorgvuldig uitgekozen nummer!

Een van jullie eigen liedjes voor je openingsdans

Heb je samen met je partner een nummer dat doet denken aan jullie relatie? Overweeg dan om op dit liedje de openingsdans te doen. Natuurlijk hoeft dit niet per se een ballad te zijn, want ook op liedjes met een hoger tempo kun je een openingsdans doen. Een leuke tip bij jullie nummer samen is trouwens om de tekst op de trouwkaarten te zetten! Heb je geen eigen nummer samen? Kies er dan een uit onze suggesties hieronder en maak hiervan jullie bruiloftsnummer.

1. Perfect – Ed Sheeran

De ballad Perfect van Ed Sheeran werd in december 2017 opeens heel populair in Nederland. Perfect is dan ook het perfecte liedje voor jullie openingsdans, want het gaat over een dansend koppel en hun liefde. Ed Sheeran maakte hiervan trouwens een duet met Beyoncé en deze versie is ook het overwegen waard!

2. Baby I’m Yours – Arctic Monkeys

Ben je op zoek naar liedjes voor je openingsdans die niet vaak gedraaid worden op bruiloften? Ga dan voor Baby I’m Yours van de Arctic Monkeys. Deze cover uit 2006 klinkt als een nummer uit de jaren zestig en heeft daarom een extra romantisch tintje.

3. Your Song – Elton John

Een echte klassieker op het gebied van liedjes voor je openingsdans is Your Song van Elton John. It may be quite simple but… je gasten weten met deze klassieker wel precies wat je voor elkaar voelt!

4. Celebration – Kool & the Gang

Wanneer je een openingsdans wilt doen maar je ongemakkelijk voelt bij een rustig nummer, dan is Celebration een geschikt nummer voor jullie openingsdans. Op deze klassieker van Kool & the Gang kunnen je gasten bijna niet stilzitten, dus hiermee zal de dansvloer al snel vol staan!

5. First Day Of My Life – Bright Eyes

Een van de liedjes voor je openingsdans die een nieuw begin aanduiden is First Day Of My Life van Bright Eyes. En niet alleen de muziek is mooi, maar ook de tekst past heel goed bij jullie nieuwe begin.

Yours was the first face that I saw
I think I was blind before I met you
I don’t know where I am, I don’t know where I’ve been
But I know where I want to go

Bright Eyes – First Day Of My Life

6. XO – John Mayer

Heb je gekozen voor een bohemian bruiloft of een bruiloft aan het water? Dan is XO van John Mayer een origineel liedje voor jullie openingsdans. Het nummer is een cover van Beyoncé’s XO en is met de akoestische gitaar en mondharmonica erg geschikt voor een bruiloft in de natuur.

7. Shut up and dance – Walk the Moon

Ben je op zoek naar moderne en uptempo muziek voor je openingsdans? Kies dan voor Shut Up and Dance van Walk the Moon! Dit nummer is perfect voor als je niet bang bent om uit je dak te gaan of voor als je een leuke openingsdans wilt instuderen.

8. Zij – Marco Borsato

Ook in Nederland hebben we schitterende liedjes voor je openingsdans. Een daarvan is Zij van Marco Borsato; een nummer dat heel veel mensen aanspreekt. Deze ballad uit 2002 is een prachtig liefdeslied voor je openingsdans en is door jong en oud te begrijpen.

9. Love Is An Open Door – Frozen

Ben je gek op Disney en heb je de film Frozen al ontelbare keren gekeken? Dans dan samen op Love Is An Open Door! Je kunt kiezen voor de Nederlandse of de Engelse versie.

10. Dancing Queen – ABBA

Je bent misschien geen 17 meer, maar het nummer Dancing Queen is verder helemaal op jou van toepassing als dancing queen! Daarbij kent jong en oud dit liedje, dus iedereen wil gegarandeerd dansen als de eerste tonen klinken.

11. Morning Light – Justin Timberlake en Alicia Keys

Ben je op zoek naar een romantisch nummer met wat R&B en soul vibes? Ga dan voor het prachtige nummer Morning Light, dat Justin Timberlake samen met Alicia Keys opnam. Dit liedje is de perfecte begeleiding voor jullie eerste dans als getrouwd koppel!

12. First dance – Mark Wilkinson

Een liedje dat precies zegt waar het over gaat is First Dance van Mark Wilkinson. Het is een heerlijk rustig nummer om samen op te schuifelen terwijl je elkaar na zo’n bijzondere dag diep in de ogen kijkt.

Doe de openingsdans die je leuk vindt!

Tussen deze ideeën zit vast een liedje dat helemaal bij jou en je partner past. Bedenk bij het kiezen goed dat de openingsdans wel bij jullie samen moet passen. Als je romantisch schuifelen maar niks vindt, zijn er nog veel meer opties om er een memorabel moment van te maken. Studeer bijvoorbeeld een openingsdans in of trek na 20 seconden samen dansen je gasten naar de dansvloer!

Ook interessant voor jou: