Kerst 9 december 2021

Jarig met kerst? Dubbel feest!

Jarig met kerst

The most wonderful time of the year is nog feestelijker als je jarig bent in december. Stel je eens voor: verjaardagstaart én oliebollen. En dubbel zoveel cadeautjes om uit te pakken. Maar jarig zijn met kerst heeft ook wat uitdagingen. Wanneer je je verjaardag moet vieren bijvoorbeeld, want veel mensen hebben al plannen voor de feestdagen. Ken je iemand die zijn verjaardag viert tijdens de feestdagen, of ben je zelf jarig met kerst? Lees dan zeker verder. Want met deze tips en tricks wordt het een kerstige verjaardag voor in de boeken.

Jarig in december: voor- en nadelen

Wanneer je verjaardag op 24, 25 of 26 december valt heeft dat zo z’n voor- en nadelen. Je eerste gedachte is natuurlijk: extra gezelligheid en twee keer zoveel cadeaus! Maar dat hoeft niet per se. We hebben een aantal herkenbare struggles en voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van een kerst verjaardag

 • Extra veel gezelligheid in de decembermaand.
 • Dubbel zoveel kaartjes op de deurmat vol met lieve wensen.
 • All the snacks! Combineer je verjaardagstaart met lekkere kerstkransjes.
 • Jarig met kerst betekent vaak nog een extra feestdag voor of na Kerstmis.
 • Je verjaardag vieren in een foute kersttrui. Veel beter dan dat kan haast niet.

Jarig met kerst? Dit zijn de nadelen

 • Je krijgt vaak niet dubbel zoveel cadeautjes. 
 • Door de kersthectiek wordt je verjaardag wel eens vergeten.
 • Als je klein bent kun je pas na de kerstvakantie trakteren op school. 
 • Je bent niet de enige die cadeautjes krijgt, dat voelt toch minder speciaal.
 • Veel mensen hebben al plannen en kunnen niet op je verjaardag komen.

Ben jij jarig tijdens de feestdagen? Dan herken je vast meerdere plus- en minpunten uit dit lijstje.

Je kerst verjaardag vieren

Als het gaat om verjaardagen vieren heb je twee soorten mensen. Je hebt echte verjaardagsfanaten die alles uit de kast trekken voor hún dag. En je hebt mensen die het maar gedoe vinden en voor wie hun verjaardag voelt als een reguliere dag. In dat laatste geval is een kerst verjaardag top, want dan kun je de kerstdagen mooi als reden gebruiken voor het niet vieren van je verjaardag. Maar ben je jarig met kerst en wil je het wel heel graag vieren? Dan heb je een aantal opties.

 • Vier je kerst verjaardag op de dag voor of na Kerstmis voor extra lange feestdagen. 
 • Combineer kerst en je verjaardag en nodig de hele familie uit voor een gezellige dag. 
 • Kies een andere dag (vaak is het weekend handig) om je verjaardag te vieren.
 • Vier je verjaardag samen met een ander gezins- of familielid die rond dezelfde tijd jarig is.

Ook leuk om te lezen: Wel of niet je verjaardag vieren?

Jarig met kerst zorgt voor cadeaudilemma’s

Verjaardag, kerst, de feestdagen: allemaal termen die ons direct doen denken aan cadeautjes. Maar ook het geven van cadeaus kan voelen als een uitdaging bij een kerst verjaardag. Want geef je dubbel zoveel cadeautjes? Een wat groter cadeau geven kan natuurlijk ook. Of besluiten jullie als gezin om helemaal geen kerstcadeautjes te geven? Er zijn ontzettend veel manieren om het geven van verjaardagscadeautjes en kerstpresentjes aan te vliegen.

🎁  Tip: Lees ons artikel over kindercadeaus voor 100 x cadeau-inspiratie.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor cadeaus vragen. Ben je zelf jarig met kerst? Denk dan eens na over je verlanglijstje. Onze supertip is om verschillende lijstjes te maken voor de twee gelegenheden. Kerstcadeautjes krijg je namelijk vaak van een wat grotere groep mensen met wie je kerst viert. Dit lijstje is dus geschikt voor wat kleine cadeautjes. Voor je verjaardag mag je best wat meer uitpakken en iets grotere cadeaus vragen. Of je ze ook krijgt is natuurlijk een tweede…

Kerstige verjaardagstraktaties

Jarig met kerst betekent ook dat je all out kunt gaan met je traktaties. Een uitdeelzakje chips of satéprikker met kaas en worst is leuk als je jarig bent in april. Maar met een kerst verjaardag kun je net een stapje verder gaan. We hebben alvast twee overheerlijke kerst traktaties voor je opgezocht.

Traktatie voor volwassenen

Je bent nooit te oud om te smullen van een verjaardagshapje! Deze heerlijke traktatie is perfect voor als je jarig bent met kerst, maar ook wanneer je zonder verjaardag kerst viert.

Kerstboom van snacks

Soms hoeven de traktaties op je kerst verjaardag zelf niet eens heel kerstig te zijn. Een feestelijke presentatie doet al wonderen. Kijk maar eens naar deze gezellige kerstboom van wraprolletjes. De decoratie heb je zelf vast nog wel in de kast liggen.

pin

Voor kids: traktatie kerst verjaardag

Is je kindje jarig met kerst? Dan komt daar vast en zeker ook een kinderfeestje bij kijken. En natuurlijk de klassen rond met een mooie kaart, voor of na de kerstvakantie.

Kerstmanbrownies

Lekker en een minibeetje gezond. Deze lekkere aardbei-brownie combo tovert een glimlach op het gezicht van alle kids in de klas. De taart hoort bij een verjaardag, maar met het gezellige mutsje komt het ‘jarig met kerst’ thema helemaal terug.

pin

Iemand jarig met kerst? Stuur een kaartje!

Ben je zelf niet jarig tijdens de feestdagen, maar wil je iemand verrassen die zijn verjaardag viert op eerste of tweede kerstdag? Verras de jarige dan met een speciale kerst verjaardagskaart. Deze kaartjes zien er zo gezellig uit dat het feestje al begint op de deurmat. Voeg een mooie foto en lieve verjaardagswens toe voor de ultieme verrassing. En als je de kaart ook nog voorziet van feestelijke kerstgroetjes ben je in een keer klaar.

🎄 Volg je ons al op social media? Op Facebook en Instagram delen we dagelijks toffe kaarten en handige tips, en je blijft op de hoogte van onze nieuwste blogs.

Ook interessant voor jou: