Kerst 5 december 2020

15 mooie lettertypes voor op je kerstkaart

Kerst lettertypes kerstkaart

Als je kerstkaarten aan het maken bent, kom je erachter dat een lettertype ontzettend veel doet met je kerstkaart. Een lettertype kan je kerstkaart bijvoorbeeld net iets speelser, stoerder of feestelijker maken. Bij Kaartje2go zijn we dan ook dol op mooie lettertypes! We verzamelden 15 van onze favoriete kerst lettertypes voor je; uit onze kaartmaker, Microsoft Word, en lettertypes en fonts om gratis te downloaden. Hiermee maak je je kerstkaarten helemaal op jouw manier.

Kerst lettertypes uit de Kaartje2go kaartmaker

In de kaartmaker van Kaartje2go vind je ruim 60 mooie lettertypes die je zelf op je kerstkaart kunt zetten. We hebben er 5 voor je geselecteerd waarmee je je kerstkaart naar jouw wensen kunt maken. Klik op de afbeelding om het lettertype in actie te zien op een kaartje. En schroom niet om onze andere lettertypes te bekijken, door een kerstkaartje te bewerken in onze kaartmaker.

Kerst handlettering letters Templeton

1. Kerstkaart lettertype in handlettering: Templeton

Hou je van handlettering en wil je dit ook op je kerstkaart terug laten komen? Met Templeton zet je de klassieke handletter op je kaart. Dit kerst lettertype doet een beetje kalligrafisch aan, doordat de lijnen die naar beneden gaan, dikker gemaakt zijn. Het resultaat is een zwierig en elegant lettertype dat heel persoonlijk aandoet.

Kerst lettertype Grumpy

2. Speels kerst lettertype Grumpy

Lettertype Grumpy doet zijn naam eigenlijk geen eer aan, want hij is met zijn krullen en schreef juist speels en vrolijk! De lijnen die niet helemaal recht zijn en de ietwat scheefstaande letters maken het helemaal af. Dit kerst font is perfect voor als je je kerstkaart echt iets extra’s wilt geven.

Modern lettertype kerst Delicious Luxe

3. Modern en verrassend: Delicious Luxe

Lettertype Delicious Luxe is echt wat zijn naam doet vermoeden. Op het eerste oog lijkt het een simpel kerst lettertype, maar als je goed kijkt, zitten er kleine verrassingen in verstopt. Zoals een klein, speels inkepinkje of een letter die niet helemaal afgemaakt lijkt. Ook is dit lettertype zowel geschikt voor grote, korte teksten, als voor je persoonlijke wensen binnen in de kaart. We hebben daarom twee varianten van dit moderne kerst lettertype aan onze kaartmaker toegevoegd: Delicious en Delicious Luxe. Delicious heeft zowel hoofdletters als kleine letters. Delicious Luxe heeft alleen hoofdletters en bevat daarnaast meer ruimte tussen de letters. Dit is handig voor als je gemakkelijk een grote tekst op de voorkant van je kaart wilt zetten.

Handgeschreven letters Marley

4. Nieuw: ‘handgeschreven’ lettertype Marley

Een persoonlijk kerstkaartje sturen terwijl je hem eigenlijk niet zelf in handen hebt gehad? Dat kan met ons nieuwe Kerstmis lettertype Marley! De letters zijn zwierig en doen aan alsof je elke kerstkaart persoonlijk hebt geschreven. Schrijf er jullie namen mee of zet hem als grote kerstwens voor op de kaart.

Klassieke kerst letters

5. Klassieke kerst letters voor je kerstkaart: Melodic

Melodic is echt een klassieker voor op kerstkaarten. Hij maakt je kaart dan ook heel feestelijk met zijn schuine letters en ronde uiteinden. Je geeft er een simpele kerstkaart die typische kersttouch mee. Of benadruk de klassieke elementen op traditionele kerstkaarten met dit lettertype.

Kerst lettertypes in Word

Maak je je kerstkaart in Microsoft Word en zoek je een mooi lettertype voor je kaartje? Wij verzamelden 5 lettertypes die je kaart heel feestelijk en eigen maken.

Kerst lettertype Word The Serif Hand

6. Kerstkaart lettertype in Word: The Serif Hand

The Serif Hand is een luchtig en vrolijk lettertype. De lijnen zijn smal en niet erg strak, alsof ze met de hand geschreven zijn. Daarbij bevatten de letters schreven en lijken ze een beetje uitgerekt. Een levendig kerst lettertype dat goed past op een kerstkaart met je eigen foto! 

Dit lettertype is beschikbaar in de nieuwste versie van Word en ook gratis te downloaden voor persoonlijk gebruik.

Lettertypes Word kerst Sabon Next LT

7. Klassiek en statig: Sabon Next LT

Lettertype Sabon Next LT doet een beetje denken aan het bekende Times New Roman. Het is dan ook een heel klassiek lettertype. Al past dit kerst lettertype juist goed bij een kerstkaart met veel illustraties of foto’s, zodat je het geheel wat rustiger maakt. 

Sabon Next LT vind je in de nieuwste versie van Word en kun je ook kosteloos downloaden voor eigen gebruik.

Calibri kerstkaart

8. Calibri als kerst lettertype

Hoe kunnen we Calibri nu niet meenemen in de Word kerst lettertypes? Ja, het is een bekend en vrij standaard lettertype. Maar als je kiest voor alleen grote of kleine letters en speelt met spaties, blijkt het ook een verrassend mooi lettertype. De letters zijn schreefloos en ietwat afgerond, en ogen vriendelijk. 

Calibri is standaard te gebruiken in Word.

Handlettering Word

9. Kerst lettertype Modern Love

Als je ons lettertype Templeton hierboven hebt gezien, zul je begrijpen dat Modern Love niet mag ontbreken tussen de Word kerst lettertypes! Net als Templeton doet dit lettertype denken aan handlettering. Een klein verschil is dat Modern Love iets dikkere lijnen heeft en dat de vorm van de letters over het algemeen wat afwijkt.

Modern Love is te gebruiken in de nieuwste versie van Word en je kunt hem gratis downloaden voor niet-commercieel gebruik.

Lettertype Kerstmis Corbel

10. Corbel: Simpel en krachtig

Kerst lettertype Corbel heeft niet te veel poespas. Ideaal als je op zoek bent naar een simpel lettertype. Je zet je boodschap extra kracht bij met Corbel als je alleen hoofdletters gebruikt, want de lijnen zijn vrij dik en rechttoe rechtaan. In de kleine letters vind je wat meer rondingen terug. Zet dit lettertype op een simpele kerstkaart of geef een kerstkaart met veel details er wat meer eenvoud mee.

Corbel is standaard beschikbaar in Word.

Kerst lettertypes om gratis te downloaden

Naast de lettertypes uit onze kaartmaker en uit Word zijn er ook veel kerst lettertypes die je gratis kunt downloaden. Handig als je je eigen kerstkaart wilt ontwerpen in een ander programma! We hebben de volgende 5 kerst lettertypes voor je gevonden die gratis zijn voor persoonlijk gebruik.

Kerst font Grand Hotel

11. Lettertype Grand Hotel met eigenzinnige details

Met Grand Hotel zet je een prachtig lettertype op je kerstkaart. De letters zijn aan elkaar geschreven en hebben ronde, dikke lijnen. Als je ze beter bekijkt, zie je een aantal leuke details, zoals letters die niet helemaal sluiten, subtiel krullende lijnen en eigenzinnige hoofdletters.

Je kunt Grand Hotel hier downloaden.

Kerst font Nouvelle Vague

12. Nouvelle Vague: stijlvol kerst lettertype

Het kerst lettertype Nouvelle Vague is erg geschikt als je op zoek bent naar een elegant lettertype. Door de onverwachte rondingen en dikke lijnen is hij speels, en daarom zijn de dunne lijnen een leuke tegenhanger. Perfect voor op een kerstkaart met foto, of met alleen een mooie tekst op de voorkant.

Het lettertype Nouvelle Vague kun je hier downloaden.

Handgeschreven letters downloaden

13. Spontaan kerst lettertype Yellow Butterflies

Yellow Butterflies is een heel spontaan lettertype dat handgeschreven lijkt. De letters zijn rond en zwierig met veel krullen. Leuk als afsluiter voor jullie namen of om een korte, persoonlijke noot mee te schrijven.

Yellow Butterflies download je hier.

Gratis kerst lettertype downloaden Night Still Comes

14. Night Still Comes: knus en stijlvol

Een prachtig kerst lettertype dat je gratis kunt downloaden is Night Still Comes. Deze ziet er knus, maar toch stijlvol uit. Opvallend zijn de rondingen die van dun naar dik lopen, net als sommige uiteinden die dikker afgerond zijn. In combinatie met de dunne lijnen en de schreef is het een heel eigen en bijzonder lettertype.

Je downloadt Night Still Comes hier.

Minimalistisch lettertype gratis downloaden kerst Ostrich Sans

15. Minimalistisch lettertype Ostrich Sans

Simpel en clean, dat is het lettertype Ostrich Sans. Het lettertype heeft geen schreef en heeft lijnen die overal even dun zijn. En al oogt het lettertype simpel, juist daardoor heeft het een krachtige uitstraling. Een mooi lettertype dat past op een minimalistische kerstkaart. 

Hier is Ostrich Sans te downloaden.

Leuke kerst lettertypes voor je kerstkaart 

Met een van deze kerst lettertypes geef je je kerstkaart een heel eigen stijl en twist! Je kunt al onze eigen lettertypes bekijken door een kaartje te bewerken in onze kaartmaker. En met onze kerstkaartentrends weet je ook precies welke kerststijlen helemaal in zijn dit jaar!

Ook interessant voor jou: