Algemeen 13 september 2011

5 tips voor een natuurlijke kinderglimlach

Springt het gezicht van je kind spontaan in een geforceerde glimlach bij het zien van een fotocamera? Ogen tot spleetjes geknepen en tanden op elkaar? Dan kunnen de volgende vijf tips je misschien helpen om die (glim)lach wat natuurlijker te laten lijken:

1. Doe eens gek!
Je kunt je kind aan het lachen maken door een beetje gek te doen achter de camera. Spring, dans of zing een liedje. Kies je voor dat laatste? Verander dan eens een woord van originele tekst. Succes gegarandeerd (bij de allerkleinsten).

2. Zeg geen Cheese!
Het is heel standaard om iets te roepen als “zeg Cheese”. Helaas produceert dit vaak alles behalve een spontane glimlach. Probeer eens iets anders. Laat de kinderen hun lievelingseten roepen, bijvoorbeeld: Pizza! Jij kunt dit dan aanvullen met iets geks als “met….gehaktballen!”. Kinderen verwachten eerder dat je zegt met tomaten of kaas. Dit verrassingseffect tovert vaak een echte glimlach en zorgt gegarandeerd voor mooie communiefoto’s of foto’s voor de verjaardagsuitnodiging.

3. Niet lachen!
Als je je kind vraagt om absoluut niet te lachen, heeft dit vaak juist een grote lach tot gevolg. Wat ook goed werkt is vragen of ze hun ‘gemeenste’ gezicht kunnen opzetten, vervolgens doe jij net of je heel erg schrikt en daar moeten ze vaak heel erg om lachen.

4. Maak de fotosessie leuk!
Ren, spring, rol en dans met ze. Kinderen kun je niet ergens neerzetten en vragen een pose aan te nemen. De foto wordt dan erg gemaakt en helemaal niet spontaan. Je kunt er ook een spelletje van maken. Vraag ze bijvoorbeeld of ze de derde traptrede kunnen vinden en daar kunnen gaan zitten. Ze gaan dan tellen en zien het als een spelletje. Als het spelletje goed gaat levert dit een mooie trotse lach op!
Wees niet bang om foto’s te maken. Je kunt ze op de computer gewoon weer verwijderen. Probeer bijvoorbeeld eens een stukje mee te rennen met het kind. Houd je camera dan op de hoogte van het kind en klik maar raak! Misschien zit er dan maar één bruikbare foto tussen, maar die is wel heel speciaal! Wil je meer lezen over fotograferen? Lees ons artikel met fotografietips voor mooie foto’s!

5. Zien is geloven!
Laat je kinderen het resultaat van de foto’s zien. Vraag ze welke foto leuker is, die met de echte of de nep glimlach. Ze zullen het verschil zien!

Wil je graag zelf foto’s maken van je baby, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Lees dan onze tips voor newborn fotografie!

bron: http://www.iheartfaces.com

Ook interessant voor jou: