Valentijn
Blog Artikelen Valentijn Valentijnsdag 2019: wat te doen op 14 februari?
Door: Kaartje2go
Functie: Blogger
Geplaatst op 09-02-2018
 

Valentijnsdag 2019: wat te doen op 14 februari?

Valentijnsdag is de dag om een beetje extra aandacht aan elkaar te geven. Natuurlijk kun je elkaar verrassen met een mooi cadeau, maar nog veel leuker is het om tijd met elkaar door te brengen! Ga er dus op uit of doe samen iets gezelligs en maak herinneringen met elkaar. Voor wat inspiratie geven we je 6 ideeën wat te doen op Valentijnsdag 2019, zodat de dag van de liefde extra speciaal wordt.

1. Verras je partner met een onverwacht gebaar op Valentijnsdag

Valentijnsdag is het allerleukst als er onverwachte dingen gebeuren. Verras je geliefde daarom met een avond in een andere stad of met een bos bloemen op het werk! Zo merkt hij of zij dat je moeite wilt doen en laat je weten dat je om hem of haar geeft. In ons artikel Valentijnsdag: 5 ideeën om je liefje te verrassen vind je leuke manieren om er een onvergetelijke Valentijnsdag van te maken!

Bloemen voor Valentijnsdag 2019

2. Breng je moeder en vriendin bloemen of een valentijnskaart

Weet je niet wat te doen op Valentijnsdag en ben je alleen? Geef dan wat aandacht aan andere dierbaren op de dag van de liefde. Verras een paar van je liefste naasten met een mooi bloemetje en ga gezellig op de koffie. Onverwachte bezoekjes van vrienden of familieleden zijn vaak het leukst en zo heb je wat qualitytime met elkaar. Woon je niet bij elkaar om de hoek? Verras jouw dierbaren dan met een leuke valentijnskaart voor valentijn! Schrijf er een persoonlijke tekst op met behulp van ons artikel Valentijnskaart: wat zet je erin? en laat met je valentijnskaart weten dat je van hem of haar houdt.

3. Vier Valentijnsdag in een andere stad

Zin om eropuit te gaan met Valentijnsdag? Vier valentijn dan in een andere stad! Wat dacht je van Maastricht, Nijmegen, Groningen of Brugge? Neem de middag vrij en ontdek de stad! Ga bijvoorbeeld naar een leuk museum, ontdek mooie gebouwen en bezienswaardigheden, winkel bij leuke boetiekjes en slenter door de stad. Zo ben je samen even helemaal weg en heb je genoeg tijd voor elkaar.

4. Breng een avond offline door

Als jij en je valentijn niet goed weten wat te doen op Valentijnsdag, breng dan eens samen een avond zonder beeldschermen door. Doe je telefoon uit en leg hem uit het zicht, raak je laptop en de afstandsbediening niet meer aan en maak er samen een gezellige avond van. Doe bijvoorbeeld eens dat bordspel dat jullie nog wilden spelen of drink samen een wijntje (of drie!). Zo heb je veel meer aandacht voor elkaar en gaan de gesprekken niet alleen over hoe de werkdag was en wat er nog in huis moet gebeuren!

Valentijnsdag 2019: wat te doen?

5. Doe een loveshoot met een fotograaf op Valentijnsdag 2019

Heb je altijd al mooie foto’s van jullie samen willen hebben? Plan op Valentijnsdag 2019 dan een loveshoot met een fotograaf! Laat je bijvoorbeeld fotograferen op het strand of in de duinen, of zoek een sfeervolle plek in een mooi gebouw. Neem een paar verschillende outfits mee, zodat je gevarieerde foto’s hebt. Gaan jullie binnenkort trouwen? De foto’s van je loveshoot kun je ook gebruiken voor je save the date kaarten of trouwkaarten!

6. Doe jullie eerste date nog eens over met Valentijnsdag!

Als je al een tijdje samen bent, is het erg leuk om jullie eerste date nog eens over te doen tijdens Valentijnsdag. Reserveer bijvoorbeeld bij het restaurant van jullie eerste afspraakje en vraag specifiek om de tafel waar jullie toen zaten. Als je nog weet welke kleding je aanhad op jullie eerste date, is het extra leuk om zoiets weer aan te doen! Bestel het drankje dat je die avond dronk en haal herinneringen op over jullie eerste date. Deze avond wordt memorabel, want hij is maar met één persoon te beleven!

Romantisch diner met valentijn

7. Maak samen een driegangendiner met wijnarrangement

Houden jullie van koken? Maak dan samen een driegangendiner en kies bij elke gang een bijpassende wijn! Samen in de keuken staan is erg leuk en je doet eens wat anders dan jullie jaarlijkse etentje bij hetzelfde restaurant. Als je budget het toelaat, kun je wat duurdere producten en een mooi stukje vlees kopen. Zo geef je net wat extra aandacht aan je diner en doe je nog meer je best voor smaakvolle gerechten. Ben je alleen met Valentijnsdag? Dit diner voor twee kun je natuurlijk ook maken met een goede vriendin!

8. Ontdek samen je eigen stad!

Naast een stedentripje naar een andere stad kun je natuurlijk ook samen je eigen woonplaats ontdekken! Misschien woon je namelijk al lang in je huidige woonplaats, maar weet je eigenlijk niet zoveel over de plaatselijke monumenten, ben je nog nooit in het lokale museum geweest of wil je gewoon nog meer weten over je eigen stad. Extra leuk is het dan om een restaurant te kiezen waar je nog nooit geweest bent of een rondleiding te krijgen door een gebouw waar je nieuwsgierig naar bent. Jullie zullen ervaren dat er nog veel te ontdekken valt in je eigen stad!

Uitgebreid vieren of een klein gebaar?

Valentijnsdag 2019 wordt met een van deze ideeën een dag om later nog eens aan terug te denken. Want hoe groot of klein je het ook viert; het is al waardevol om aandacht aan elkaar te besteden. Hoe vier jij Valentijnsdag 2019?

Samenvatting
Valentijnsdag 2019: wat te doen op 14 februari?
Titel artikel
Valentijnsdag 2019: wat te doen op 14 februari?
Omschrijving
Wil je de dag van de liefde vieren maar weet je niet zo goed wat te doen op Valentijnsdag? Met deze 6 ideeën maak je van Valentijnsdag 2019 een onvergetelijke dag!
Auteur
Publisher Name
Kaartje2go
Publisher Logo
 
Gratis kaart!
Deel dit artikel
 
 
Gerelateerde artikelen
Valentijn

Valentijn en single: zo heb je een leuke dag!

Op 14 februari is het weer zover: de rode rozen zijn niet aan te slepe...

Lees verder
Inspiratie en tips ontvangen?