Het korte antwoord: ja, plak je enveloppen altijd dicht.

Tegenwoordig is er nog maar 1 tarief, maar we zien de vraag nog regelmatig voorbij komen. Bijvoorbeeld of de envelop bij het gebruik van Decemberzegels open of dicht moet.

Hoe kan het dat hier verwarring over is? Waarschijnlijk omdat er een tijd is geweest dat er nog verschillende tarieven waren voor het verzenden van post. Een tarief voor drukwerk (envelop open) en een overig tarief (envelop gesloten).

Onze tip: plak bij het versturen van je (kerst)kaart de envelop altijd dicht. De kaarten gaan namelijk razendsnel door een sorteermachine heen. Door de hoge snelheid kan een kaart uit een open envelop schieten. Bij de ontvanger valt dan een lege envelop op de deurmat, terwijl jouw kerstwens ergens bij het oud papier belandt. Dat zou toch jammer zijn?

Altijd dichtplakken dus.


Een goedkoper tarief met Decemberzegels

Wist je trouwens dat je in December gebruik kunt maken van de speciale Decemberzegels van PostNL? Hiermee verstuur je de kerstkaarten tegen een lager bedrag. Oh, en bij Kaartje2go geldt dat trouwens niet alleen voor kerstkaarten. Als je bij ons bestelt, is elke kaart die in de Decemberzegel-periode wordt verstuurd voorzien van dit lagere tarief. Je bespaart dus op de verzendkosten zonder daar iets voor te hoeven doen.

Bekijk onze prachtige enveloppen

Een kerstkaart is meer dan alleen een kaart. Het is een warme groet voor tijdens de koude decemberdagen. Daar mag dus best een mooie envelop omheen. Bekijk al onze enveloppen en kies de envelop die bij jouw kerstkaart past. 

Gratis eerste kerstkaart