Trouwen 25 januari 2019

Wat kun je geven als huwelijkscadeau?

Wat geven als huwelijks cadeau?

Ben je uitgenodigd voor de bruiloft van je zus, ouders, vriendin of collega en heb je geen idee wat te geven als huwelijkscadeau? Wij hebben 20 originele huwelijkscadeaus bedacht waar het bruidspaar sowieso blij van wordt!

Ook leuk om te lezen: Deze 25 cadeaus zijn leuk én duurzaam!

1. Geld als huwelijkscadeau: welk bedrag geef je?

De een vindt het ordinair, terwijl de ander het maar wat handig vindt: geld als huwelijkscadeau. Geld wordt vaak als onpersoonlijk gezien, want in principe kan het bruidspaar hun boodschappen er ook van betalen. Toch zijn veel bruidsparen erg blij met een envelopje met inhoud. Welk bedrag je als huwelijkscadeau kunt geven is sterk afhankelijk van wat je wilt geven en wat jullie relatie is. Aan een collega die gaat trouwen kun je best €20 cadeau geven (als je partner niet mee komt), terwijl voor een broer of zus €50 of meer gebruikelijk is. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je geeft wat je zelf wilt geven, want je bent tenslotte niet uitgenodigd om een cadeau af te geven.

2. Cadeaubon voor een huwelijksfoto aan de muur

Lijkt het je leuk om een herinnering aan hun mooiste dag te geven? Geef dan een cadeaubon om hun huwelijksfoto(‘s) te laten afdrukken op bijvoorbeeld canvas of hout! Dit cadeau zal het stel erg waarderen, want zo worden ze nog dagelijks herinnerd aan hun mooiste dag. Online vind je verschillende aanbieders van wanddecoratie waar je ook cadeaubonnen kunt bestellen.

3. Fles wijn met een kaart cadeau geven

Vind jij dat een huwelijk gevierd moet worden met een goede fles wijn? Geef dan een fles wijn met een kaart cadeau aan het koppel! Bij ons vind je verschillende soorten wijn voor elke wijndrinker. Dit cadeau is trouwens ook erg geschikt als je niet naar de bruiloft kunt komen. Maak je kaart, zet er een mooie huwelijks felicitatietekst op, kies je fles wijn en stuur het rechtstreeks naar de ontvanger. Kijk voor nog meer leuke cadeaus op onze pagina met cadeaus.

4. Blijvend huwelijkscadeau: geef kunst cadeau

Ben je op zoek naar een cadeau dat het bruidspaar voor altijd aan hun trouwdag laat denken? Geef dan kunst cadeau! Belangrijk is wel dat de bruid en bruidegom ook van kunst houden en het werk mooi vinden. Leg je idee daarom van tevoren voor en kies daarna eventueel samen een werk dat zij mooi vinden.

5. Cadeau van de cadeaulijst

Veel aanstaande bruidsparen hebben een cadeaulijst opgesteld met cadeaus die ze wensen. Zo weet jij wat je moet kopen en krijgen zij precies wat ze nog nodig hebben in of rond het huis. Staat er op de trouwkaart of begeleidende brief niets vermeld over een cadeaulijst? Vraag dan de ceremoniemeester of er een cadeaulijst is. Volgens de etiquette is het namelijk niet gepast om de cadeaulijst op de trouwkaart te vermelden.

6. Huwelijkscadeau: box of mand met lekkere dingen

Een huwelijk organiseren en doormaken kost best veel stress. Na de bruiloft is het bruidspaar dan ook wel toe aan wat ontspanning! Maak daarom een leuke huwelijksbox of -mand met champagne, een dinerbon, massageolie, een paar tijdschriften en wat lekkers. Grote kans dat het paar dit waardeert!

7. Huwelijkscadeau voor een klein budget: help mee!

Heb je niet veel te besteden maar wil je toch iets geven? Bied dan je hulp aan voor de bruiloft! Maak de bruidstaart, help de versiering knutselen, kleed de tafels leuk aan of maak wegwijsbordjes. Natuurlijk kun je ook aanbieden om na het feest te helpen opruimen. Voor jou is meehelpen een kleine moeite, terwijl dit voor het bruidspaar misschien waardevoller is dan een fysiek cadeau!

Overweeg je ook om te trouwen of ben je verloofd? Lees dan ook onze 10 meestgestelde vragen over trouwen!

8. Een leuk gezelschapsspel

Als de bruid en bruidegom gek zijn op spelletjes spelen, kun je een leuk gezelschapsspel cadeau doen. Wat dacht je van 30 Seconds, Exploding Kittens of Black Stories? Een leuk bordspel of kaartspel blijf je namelijk vaak jaren gebruiken! Ben je creatief? Dan kun je ook een spel zelf maken. Bijvoorbeeld memory. Vraag om leuke, gekke, en lieve foto’s van vrienden en familie van het bruidspaar en maak hier je eigen spel van.

9. Een jonge boom als cadeau voor een huwelijk

Het is een oude traditie om bij een belangrijke gebeurtenis een boom cadeau te geven. Verras het bruidspaar daarom met een jonge boom! De boom is nu nog klein, maar over 20 jaar sterk en groots, net als hun huwelijk hopelijk. Je kunt zelf een boompje kopen bij het tuincentrum, maar er zijn ook verschillende online aanbieders waar je een boompje kunt bestellen voor een bijzondere gelegenheid. Bij deze laatste optie ontvangt het bruidspaar ook instructies om de boom te planten en te verzorgen. Vergeet trouwens niet te checken of het bruidspaar wel een tuin heeft.

10. Grappig huwelijkscadeau

Als het bruidspaar een gek huwelijkscadeau wel kan waarderen, kun je natuurlijk ook een huwelijkscadeau met humor geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van €50 in munten van 5 cent? Of geld in een stenen spaarvarken dat ze met een bijgeleverd hamertje kapot moeten slaan? Een ander leuk idee is om een moderne variant van het typische peper- en zoutstel te geven. Het peper- en zoutstel werd vroeger namelijk standaard als huwelijkscadeau gegeven. Geef bijvoorbeeld een mooie peper- en zoutmolen van hout of ga voor een elektrisch peper- en zoutstel. Dit cadeau is grappig en ook nog eens praktisch!

11. Origineel huwelijkscadeau: donatie aan het goede doel

Lijkt het bruidspaar waar je een cadeau voor moet verzinnen alles al te hebben of hebben ze zelf aangegeven geen cadeaus te willen? Doe dan een donatie aan het goede doel voor hun huwelijk. Kies een goed doel uit dat bij hen past en laat een ander profiteren van hun huwelijkscadeau!

12. Uniek huwelijkscadeau: gepersonaliseerde klok

Een cadeau waar de bruid en bruidegom nog lang naar kunnen kijken is een klok! Geef ze daarom een klok met hun namen en trouwdatum of met een mooie quote cadeau. Gepersonaliseerde klokken vind je bijvoorbeeld via de webshop Etsy. Bekijk wel goed of de klok qua stijl in hun huis past.

13. Cadeau voor tijdens de huwelijksreis

Na de mooiste dag zal misschien wel de huwelijksreis volgen. Als het bruidspaar een mooie bestemming gaat bezoeken, kun je hier natuurlijk ook een leuk of handig cadeau voor geven. Geef bijvoorbeeld nieuwe koffers cadeau, een actioncam die onder water en tegen een stootje kan of maak het koppel blij met een leuke excursie.

14. Fotoshoot voor op of na hun mooiste dag

Organiseert het bruidspaar een budget bruiloft of willen ze geen geld uitgeven aan een fotograaf? Geef hen dan een fotoshoot cadeau voor hun mooiste dag. Deze kan op de dag zelf plaatsvinden of na de bruiloft. Overleg van tevoren met de bruid en bruidegom wanneer ze de fotoshoot willen doen, zodat hun favoriete momenten worden vastgelegd.

15. Geef een overnachting cadeau

Een klassieker onder de bruidscadeaus is misschien ook wel de overnachting. Als het bruidspaar niet op huwelijksreis gaat of als de huwelijksreis nog even op zich laat wachten, is een overnachting een erg leuk cadeau. Een overnachting kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar onthoud wel dat bijna iedereen blij wordt van een lekker hotelontbijt!

16. Huwelijkscadeau met vriendengroep: elke maand een activiteit

Ben je op zoek naar een leuk huwelijkscadeau om met je vriendengroep te geven? Verras het bruidspaar dan met een pakket met 12 leuke activiteiten. Nummer elke activiteit en laat het bruidspaar elke maand quality time hebben met een van jullie uitjes. De volgende dingen zijn bijvoorbeeld leuk om te geven.

  • high wine of high beer
  • dagje naar een pretpark
  • bootje varen in de zomer
  • relaxen in de sauna
  • tickets voor een festival
  • wijncursus of wijnproeverij
  • museumbezoek
  • escaperoom voor 2 personen
  • middagje schaatsen


Tip: Heeft het bruidspaar jonge kinderen? Zorg dan dat je om de beurt kunt oppassen, zodat het koppel alle tijd voor zichzelf heeft.

17. Foto’s van hun huisdier(en) of kinderen

Een cadeau dat eigenlijk iedere ouder of baas kan waarderen is foto’s van hun kroost of huisdier(en)! Zorg er dus voor dat je een middagje ongestoord kunt oppassen op de kinderen of het huisdier en laat hen op een leuke manier vastleggen door een fotograaf. Dit cadeau zal vast een mooie plek in huis krijgen.

18. Uniek huwelijkscadeau: tickets voor een concert

Is het bruidspaar fan van een bepaalde artiest of band? Dan doe je hen vast veel plezier met tickets voor een concert! Zorg er wel voor dat ze die datum vrij houden of geef een cadeaubon. Zo kunnen ze de kaartjes zelf bestellen.

19. Schilderij met belangrijke data

Een leuk cadeau om te geven is een poster met alle belangrijke data van het bruidspaar. Er zijn verschillende webshops te vinden waar je zelf een poster kunt maken met alle belangrijke data. Zet er bijvoorbeeld de geboortedata, verkeringsdatum, verlovingsdatum en trouwdatum op. Heeft het stel kinderen? Verwerk dan ook de geboortedata van de kinderen in het schilderij. De poster is vaak verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met diverse lettertypes, stijlen en kleuren. Vaak kun je ook het juiste formaat fotolijst erbij kopen, zodat het stel de poster direct op kan hangen. Dubbelcheck nog wel even de juiste data of vraag een familielid om deze te achterhalen.

20. Cadeaubon voor een ontbijt aan huis

Tijdens de wittebroodsweken geniet het bruidspaar hopelijk van hun leven als pasgetrouwd stel. Help ze hier een handje bij en geef een cadeaubon voor een thuisbezorgd ontbijtje! Zo kunnen ze een ochtend heerlijk in bed vertoeven terwijl het ontbijt verzorgd wordt. Kijk online voor een aanbieder bij jou in de buurt.

Originele huwelijkscadeaus

Met een van deze 20 huwelijkscadeaus weet je zeker dat het bruidspaar een passend cadeau krijgt! En als je echt niets weet en er geen cadeaulijst beschikbaar is, dan kun je hen altijd zelf vragen wat ze willen krijgen. Dit is misschien wat minder origineel, maar je weet dan wel zeker dat je je cadeau later niet terugvindt op de cadeautafel van een ander feest 😉 Je kunt natuurlijk ook inspiratie opdoen in ons artikel met verlovingscadeaus. Ben je naast een huwelijkscadeau ook nog op zoek naar een leuk stukje voor op de bruiloft? Kies dan een van onze 3 hilarische huwelijksspellen!

Ook interessant voor jou: