Trouwen 23 augustus 2018

14 leuke ideeën voor een trouwkaart met foto

Ben je bezig met de voorbereidingen van je huwelijk en verstuur je binnenkort je trouwkaart? Dan is het leuk om je trouwkaart uniek te maken met een eigen foto! Een trouwkaart met foto is erg persoonlijk en je bruiloftsgasten weten direct wie er gaan trouwen. Wij verzamelden daarom 14 leuke ideeën voor een trouwkaart met foto en vertellen je precies hoe je deze maakt!

Trouwkaart met foto met telefoons

Bron: 74limelane.com.au

1. Trouwkaart met foto’s op jullie telefoon

Zoek je een trouwkaart met foto met een leuk effect? Ga dan voor deze trouwfoto! Het is erg gemakkelijk om deze foto te maken. Maak eerst een foto van jullie samen en zorg dat jullie elkaar net niet zoenen. Vervolgens stuur je de foto naar beide telefoons en snijden jullie je foto allebei uit, zodat alleen jijzelf op de foto staat. Als laatste maken jullie de foto, met alleen jullie eigen fotodeel op je telefoon. Wil je meer weten over het maken van foto’s? Lees dan ons artikel Fotokaart maken: tips voor mooie foto’s.

Verlovingskaart met vingers

2. Fotokaart met vingers

Dit is een leuke manier om je trouwdag aan te kondigen en het is ook nog eens erg makkelijk om uit te voeren! Kruis je linker wijsvinger en middelvinger en maak er twee mensjes van met gezichtjes en armpjes. Voor het mannetje kun je nog een snor en een hoedje toevoegen en het vrouwtje maak je met kleine wimpertjes. Maak de foto vervolgens voor een mooie achtergrond en maak de kaart af met een leuke tekst of jullie trouwdatum!

Trouwkaart papa en mama gaan trouwen

3. Trouwkaart met kindervoetjes

Zijn jullie net ouders geworden en vind je het leuk om je kindje te betrekken? Maak een foto met jullie trouwringen om de teentjes van je kindje! Houd de voetjes tijdens het maken van de foto goed vast, zodat de foto scherp wordt. Je trouwkaart met foto maak je af met een leuk kader, jullie namen of leuke figuren.

Trouwkaart papa en mama gaan trouwen strand

Bron: blog.drewbphotography.com

4. Kinderen op jullie trouwkaart

De trouwdag is een erg spannende dag voor jullie, maar het zal ook indruk maken op jullie eventuele kinderen! Betrek ze daarom in de voorbereidingen met een trouwkaart met foto van de kinderen! Deze foto maak je heel eenvoudig op het strand. Trek dus jullie leukste kleren aan en regel een fotograaf. De foto’s van de fotoshoot kun je natuurlijk ook gebruiken voor je save the date kaarten of bedankkaartjes.

Verlovingskaart met rekensom

Bron: grosgrainfabulous.blogspot.com

5. Trouwkaart met rekensom

Met deze trouwkaart laat je aan iedereen weten dat je van elkaar houdt! Maak van karton of hout een plusteken, een minteken en een hartje. Verf ze in twee of meerdere kleuren en hang ze op aan je buitenmuur of schutting. Maak vervolgens een foto met een statief en plaats deze op jullie fotokaart. Jullie namen in een mooi lettertype maken het helemaal af.

Trouwkaart met close-upfoto's

Bron: http://three-seventeen-twelve.blogspot.com

6. Trouwkaart met close-upfoto’s

Een origineel fotokaart idee is ook deze kaart met close-upfoto’s! Maak foto’s van jullie gezicht, handen en voeten en plak deze onder elkaar in de kaartmaker. Zet er nog een leuke tekst bij of laat de foto voor zichzelf spreken.

Save the date kaart datum op schoenen

Bron: http://three-seventeen-twelve.blogspot.com

7. Save the date met schoenzolen

Zoek je een grappige manier om je trouwdag aan te kondigen? Maak dan een foto met de datum op jullie schoenzolen! Verf de datum op jullie schoenzolen en maak de foto als de verf droog is. Geef de foto in onze kaartmaker nog een leuk kader en schrijf er de tekst ‘Save the date!’ of jullie trouwdatum op.

Trouwkaart met scrabble

8. Trouwkaart met scrabble foto

Zijn jullie verzot op gezelschapsspelletjes? Maak dan een foto met een scrabblebord! Leg een kleed buiten, zet jullie naam op de plankjes en ga er zelf achter zitten. Zoals je merkt hoeft een trouwkaart met foto maken helemaal niet moeilijk te zijn!

Trouwkaart met hartjes

9. Trouwkaart met hartjes

Een trouwkaart met grappige tekst verstuur je met deze foto! Koop twee grote harten van hout, maak de foto en plaats de tekst in de hartjes met onze kaartmaker. Je bruiloftsgasten zullen je trouwkaart vervolgens met een glimlach lezen!

Huwelijksaankondiging met datumslinger

10. Fotokaart met datumslinger

Voor deze trouwkaart heb je alleen maar een slinger met jullie datum nodig. Zoek een mooie plek uit, trek feestelijke kleren aan en laat de zelfontspanner jullie foto maken. De lege ruimte tussen jullie in is trouwens een goede plek om nog wat tekst neer te zetten, zoals ‘Save the date’ of jullie namen.

Trouwkaart op het strand

Bron: fromportlandandtopeonies.blogspot.com

11. Trouwkaart met strand

Zijn jullie dol op het strand? Maak dan een trouwkaart met foto met jullie handen! Het leukste is dan ook als je de trouwringen in het zand drukt, zodat het lijkt alsof jullie deze dragen. Maak je trouwkaart af met jullie namen, de datum of een leuke tekst.

Fototrouwkaart met verf

12. Huwelijksaankondiging met verf

Als een van jullie erg creatief is of graag schildert, dan is dit een leuke manier om jullie huwelijk aan te kondigen. Hang eerst een groot laken of vel papier op en verf hier in een hartje jullie datum op. Zet de verfpot speels open op de grond en poseer vervolgens beiden met een verfkwast in jullie hand. Wij weten zeker dat jullie vrienden en familie dit een leuke aankondiging vinden!

Trouwkaart met ringen in het zand

Bron: StyleMePretty

13. Trouwringen in het zand

Als jullie gaan trouwen op het strand is dit een leuke verwijzing naar jullie thema. Je hoeft hiermee enkel twee grote handen zand bij elkaar te houden en de verlovingsring in het midden te plaatsen. Hebben jullie een ander thema, zoals een winterbruiloft? Leg de ring dan bijvoorbeeld in (nep)sneeuw!

Save the date kaart met hond

14. Trouwkaart met je hond of kat

Omdat een hond of kat voor de meeste mensen als een familielid voelt, is het ook leuk om hem of haar te betrekken bij jullie trouwfoto. Hang bijvoorbeeld een bordje om zijn nek of doe hem een klein sjaaltje om met de datum. Je maakt op deze manier een erg schattige trouwkaart met foto!

Originele trouwkaart met foto

Met deze 14 ideeën versturen jullie een leuke trouwkaart met foto! Je kunt daarbij beginnen met een blanco kaart of een mooie trouwkaart kiezen van een van onze designers. Hoe breng jij je gasten op de hoogte van jullie grote dag?

Ook interessant voor jou: