Trouwen 28 augustus 2018

8 ideeën om je ceremoniemeester te vragen

Hoe ceremoniemeester vragen

Je trouwdag voorbereiden zonder stress lijkt wel onmogelijk. Gelukkig heb je ceremoniemeesters, die veel geregel uit handen kunnen nemen! Ze zijn de hosts van je bruiloft, helpen je met de trouwkaarten en zijn het aanspreekpunt voor je gasten. Heb jij al een of twee bekenden op het oog die jou een zorgeloze trouwdag kunnen bezorgen, maar weet je nog niet hoe je hen moet vragen? Wij geven je 8 ideeën om de ceremoniemeester vragen op een originele manier aan te pakken!

Wil je meer weten over hoe de actielijst van een ceremoniemeester er precies uitziet? Lees dan ook het artikel Wat doet een ceremoniemeester?

1. Ceremoniemeester vragen met een vacature

Een originele manier om je ceremoniemeester te vragen is met een ceremoniemeester vacature! Hierin staat precies wat de functie inhoudt en laat je subtiel merken dat jullie beoogde ceremoniemeester de perfecte persoon is. We hebben al een voorbeeld vacature voor een ceremoniemeester gemaakt, waarin je alleen nog wat gegevens als jullie namen, trouwdatum en contactgegevens hoeft toe te voegen. Print de vacature vervolgens uit, stop deze in een mooi fotolijstje en maak er een feestelijk cadeautje van.

Vind je dit een leuk idee? Download dan onze Vacature ceremoniemeester voorbeeld!

2. Vraag je ceremoniemeester met een kaart!

Wil je de vraag op een persoonlijke manier stellen? Dan kun je je ceremoniemeester vragen met een kaart! Maak een leuk kaartje en schrijf als tekst waarom hij of zij zo geschikt is om jullie ceremoniemeester te zijn. Schrijf er een mooi gedicht bij of maak er een mooi cadeau van met zijn of haar favoriete snacks en drankje.

3. Geef iets in de stijl van jullie bruiloft thema

Hebben je aanstaande en jij het bruiloft thema van jullie grote dag al bepaald? Geef dan iets in de stijl van jullie thema aan de ceremoniemeester en stel de vraag! Bij een filmthema geef je natuurlijk de film op dvd, bij een winterbruiloft geef je glühwein of chocolademelk en bij een botanische bruiloft een mooie bloembak met cactussen of vetplantjes! Je aanstaande ceremoniemeester maakt zo op een leuke manier kennis met jullie thema.

4. Pakketje met een ceremoniemeester boekje, pen, en kaart

Je vraagt je ceremoniemeester helemaal in stijl met een leuk pakketje met alle benodigdheden voor een ceremoniemeester. Maak bijvoorbeeld zelf een ceremoniemeester boekje met jullie trouwdatum of dé vraag op de voorkant. Koop hier een fijn schrijvende pen bij en maak een leuke kaart om het extra persoonlijk te maken. Pak het vervolgens leuk in, zodat het echt een verrassing is!

5. Ceremoniemeester vragen met een etentje

Een etentje is ook een leuke manier om je ceremoniemeester te vragen voor je huwelijk. Maak zijn of haar lievelingsgerecht klaar, dek de tafel mooi en stel de vraag! Tijdens het eten kunnen jullie samen brainstormen over de dag, bespreken wat jullie verwachtingen zijn en alvast wat eerste taken verdelen.

6. Taart met de vraag

Er zijn maar weinig mensen die niet van taart houden! Je kunt de ceremoniemeester voor je bruiloft daarom ook vragen met een heerlijke taart. Laat een bakker de vraag op een taart schrijven of bak de taart helemaal zelf. Je schrijft de vraag gemakkelijk op de taart met icing of chocola in een papieren spuitzakje.

7. Een sieraad of horloge met inscriptie

Heeft je beoogde ceremoniemeester al vaak laten blijken dat hij of zij jouw ceremoniemeester wil zijn? Dan kun je je ceremoniemeester ook vragen met een origineel cadeau! Wat dacht je bijvoorbeeld van een armband of horloge? Als je ceremoniemeester het daadwerkelijk toegezegd heeft, kun je je cadeau ook nog laten graveren. Zo wordt je ceremoniemeester altijd herinnerd aan zijn taak op jullie speciale dag.

8. Heliumballon met confetti en de vraag

Een goedkope manier om je ceremoniemeester de vraag te stellen is om de vraag in een confettiballon te stoppen! Zet de vraag op een papiertje, doe deze in een confettiballon en blaas de ballon op met helium. Maak er vervolgens een touwtje aan en verpak de ballon samen met een naald en instructies in een mooi doosje. Zo vraag je je aanstaande ceremoniemeester op een feestelijke manier, die hem of haar nog lang zal bijblijven!

Wanneer moet je de ceremoniemeester vragen?

Veel aanstaande bruidsparen vragen zich af wanneer je de ceremoniemeester precies moet vragen. De ceremoniemeester vraag je meestal vlak voordat je wilt beginnen met het voorbereiden van je huwelijk. Dit is ongeveer een jaar voor de trouwdatum of -maand die je in gedachten hebt. Je ceremoniemeester kan dan al bij de allereerste voorbereidingen aanwezig zijn. Ook heb je dan voldoende tijd om iemand anders te vragen. Houd er namelijk rekening mee dat je beoogde ceremoniemeester ook nee kan zeggen op je vraag. Ceremoniemeester zijn is een hele eer, maar ook een tijdrovende taak die veel energie vraagt. Ga er dus niet vanuit dat iemand ja zegt en geef daarbij een niet al te duur cadeau. Je wilt namelijk niet dat iemand eigenlijk met tegenzin ceremoniemeester is omdat hij of zij geen nee durfde te zeggen!

Ceremoniemeester vragen op een originele manier

Met deze tips en ideeën vraag je je ceremoniemeester op een originele manier. Wil je ook tips om je getuigen te vragen? Lees dan ons artikel met ideeën om je getuigen te vragen. Je regelt je grote dag daarnaast tot in de puntjes met onze bruiloft checklist!

Ook interessant voor jou: