Trouwen 20 juli 2020

De coronaproof bruiloft van trouwjurkwinnaar Nathalie

Bruiloft 1,5 meter afstand
Foto: Leonard Walpot van Studio LNRD

Laatste update: 17 december 2020

Stel je voor dat je alles hebt geregeld voor een toffe bruiloft, maar je trouwdag opeens op losse schroeven staat door een virus. Het overkwam Nathalie en haar verloofde Rob. Nathalie won in april haar trouwjurk via Kaartje2go en helaas leek het erop dat de jurk nog een tijdje in de kast zou hangen. Gelukkig maakten Nathalie en Rob er samen met hun weddingplanner een onvergetelijke bruiloft van! Wij vertellen je hoe ze hun bruiloft op 1,5 meter afstand precies aanpakten en welke verrassingen weddingplanner Carlien nog in petto had. Want met een aangepast programma werd het nog steeds de mooiste dag van hun leven.

Wil jij ook kans maken op een trouwjurk t.w.v. € 1000 via Kaartje2go? Schrijf je dan nu in! Je ontvangt dan sowieso 10% korting op onze trouwkaarten

Bruiloft op 1,5 meter afstand

Nathalie en Rob trouwden in mei, in de tijd dat er maximaal 10 personen aanwezig mochten zijn op een bruiloft. In de grote loods die eigenlijk voor het feest bestemd was, werd hun jawoord dus heel intiem gegeven met een klein groepje dierbaren. Ook tijdens de kerkdienst was er een klein gezelschap aanwezig. De ouders van het bruidspaar waren hier namelijk de exclusieve gasten! Al werd hun dag er met de volgende leuke onderdelen eentje vol familie en vrienden.

Livestream voor familie en vrienden

Een bruiloft in een grote loods met tientallen genodigden zat er even niet in. Daarom was er de hele dag een cameraploeg aanwezig om de bruiloft uit te zenden. Ook bracht weddingplanner Carlien verslag uit via Whatsapp. Zo konden familieleden en vrienden de dag toch meebeleven op afstand. 

Bruiloft met 1,5 meter afstand : drive-in receptie voor avondgasten

Als verrassing voor het bruidspaar organiseerde de weddingplanner een drive-in receptie voor de avondgasten! De gasten kwamen op hun mooist naar de loods. Vanuit de auto en onder het genot van een stukje taart konden de gasten het bruidspaar zo uitgebreid feliciteren.

Tour d’Amour langs familie en vrienden

De drive-in receptie was niet het enige waar Nathalie en Rob mee verrast werden. Na de kerkdienst vertrokken ze namelijk op een heuse Tour D’Amour langs familieleden en vrienden. Bij elke halte stond weer een andere verrassing klaar; van bruidstaart tot borrel. Familie en vrienden konden het bruidspaar zo ook nog even van dichtbij bewonderen, en ook hadden ze zo een gezellig moment samen.

Deurmat vol kaarten

Als laatste had de weddingplanner ook geregeld dat alle gasten een kaartje naar het bruidspaar stuurden. Toen Nathalie en Rob dus thuiskwamen, lag de deurmat bezaaid met lieve kaartjes van familie en vrienden. Zo had het bruidspaar echt het idee dat iedereen erbij was op hun trouwdag. 

Bruiloft in een 1,5 meter samenleving

Deze bruiloft bewijst wel dat er ook in zo’n bizarre situatie een onvergetelijke bruiloft kan plaatsvinden. En ook al zouden we het liefst willen dat het coronavirus helemaal verdwijnt, misschien wordt een bruiloft op 1,5 afstand er zelfs nog wel iets intiemer en indrukwekkender van!

De corona bruiloft regels die nu gelden

De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt, wat helaas ook van invloed is op bruiloften. De overheid heeft aangegeven dat er bij een burgerlijk huwelijk maximaal 30 personen binnen aanwezig mogen zijn. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel. Buiten is het niet toegestaan om bij elkaar te zijn in groepen van meer dan 2 personen of 1 huishouden. De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking zelf en niet voor een (spontane) samenkomst na afloop.

Ook leuk om te lezen: Trouwen in de komende maanden, kan dat wel?

Trouwen in de kerk in 2021

Voor een kerkelijk huwelijk gelden andere regels. Al is het advies ook hier om maximaal 30 mensen uit te nodigen, exclusief de personen die aan de dienst meewerken. Ook hier moet 1,5 meter afstand van elkaar gehouden worden, en het advies is om niet te zingen. Je kunt de dienst wel laten begeleiden door één zanger of zangeres.

Bruiloft feest geven in 2021

Door het stijgen van het aantal besmettingen heeft de overheid helaas besloten dat alle horeca moet sluiten. Dit betekent dat je geen huwelijksfeest, diner of receptie meer mag geven op je bruiloft. Zou je je jawoord op een horecalocatie geven? Dit mag nog wel doorgaan volgens de regels, maar hier mag dan niets geschonken of geserveerd worden. Neem wel even contact op met jouw locatie, want in sommige regio’s gelden strengere regels.

Tip: Ben je je bruiloft aan het plannen, maar ben je bang dat deze door corona misschien niet door kan gaan? Bij Kaartje2go ontvang je gratis nieuwe trouwkaarten bij een corona-annulering!

Ook interessant voor jou: