Trouwen 20 juli 2020

De coronaproof bruiloft van trouwjurkwinnaar Nathalie

Bruiloft 1,5 meter afstand
Foto: Leonard Walpot van Studio LNRD

Laatste update: 20 juli 2020

Stel je voor dat je alles hebt geregeld voor een toffe bruiloft, maar je trouwdag opeens op losse schroeven staat door een virus. Het overkwam Nathalie en haar verloofde Rob. Nathalie won in april haar trouwjurk via Kaartje2go en helaas leek het erop dat de jurk nog een tijdje in de kast zou hangen. Gelukkig maakten Nathalie en Rob er samen met hun weddingplanner een onvergetelijke bruiloft van! Wij vertellen je hoe ze hun bruiloft op 1,5 meter afstand precies aanpakten en welke verrassingen weddingplanner Carlien nog in petto had. Want met een aangepast programma werd het nog steeds de mooiste dag van hun leven.

Wil jij ook kans maken op een trouwjurk t.w.v. € 1000 via Kaartje2go? Schrijf je dan nu in! Je ontvangt dan sowieso 10% korting op onze trouwkaarten

Bruiloft op 1,5 meter afstand

Nathalie en Rob trouwden in mei, in de tijd dat er maximaal 10 personen aanwezig mochten zijn op een bruiloft. In de grote loods die eigenlijk voor het feest bestemd was, werd hun jawoord dus heel intiem gegeven met een klein groepje dierbaren. Ook tijdens de kerkdienst was er een klein gezelschap aanwezig. De ouders van het bruidspaar waren hier namelijk de exclusieve gasten! Al werd hun dag er met de volgende leuke onderdelen eentje vol familie en vrienden.

Livestream voor familie en vrienden

Een bruiloft in een grote loods met tientallen genodigden zat er even niet in. Daarom was er de hele dag een cameraploeg aanwezig om de bruiloft uit te zenden. Ook bracht weddingplanner Carlien verslag uit via Whatsapp. Zo konden familieleden en vrienden de dag toch meebeleven op afstand. 

Bruiloft met 1,5 meter afstand : drive-in receptie voor avondgasten

Als verrassing voor het bruidspaar organiseerde de weddingplanner een drive-in receptie voor de avondgasten! De gasten kwamen op hun mooist naar de loods. Vanuit de auto en onder het genot van een stukje taart konden de gasten het bruidspaar zo uitgebreid feliciteren.

Tour d’Amour langs familie en vrienden

De drive-in receptie was niet het enige waar Nathalie en Rob mee verrast werden. Na de kerkdienst vertrokken ze namelijk op een heuse Tour D’Amour langs familieleden en vrienden. Bij elke halte stond weer een andere verrassing klaar; van bruidstaart tot borrel. Familie en vrienden konden het bruidspaar zo ook nog even van dichtbij bewonderen, en ook hadden ze zo een gezellig moment samen.

Deurmat vol kaarten

Als laatste had de weddingplanner ook geregeld dat alle gasten een kaartje naar het bruidspaar stuurden. Toen Nathalie en Rob dus thuiskwamen, lag de deurmat bezaaid met lieve kaartjes van familie en vrienden. Zo had het bruidspaar echt het idee dat iedereen erbij was op hun trouwdag. 

Bruiloft in een 1,5 meter samenleving

Deze bruiloft bewijst wel dat er ook in zo’n bizarre situatie een onvergetelijke bruiloft kan plaatsvinden. En ook al zouden we het liefst willen dat het coronavirus helemaal verdwijnt, misschien wordt een bruiloft op 1,5 afstand er zelfs nog wel iets intiemer en indrukwekkender van!

Maatregelen rond trouwen na 1 juli 2020

Ga jij binnenkort ook trouwen, maar twijfel je of het door kan gaan? Vanaf 1 juli zijn de maatregelen rondom trouwen gelukkig weer wat versoepeld. Zo meldt de Rijksoverheid dat er geen maximum aantal gasten meer is voor zowel binnen- als buitenruimtes. Je gasten moeten wel op 1 plaats kunnen blijven zitten, er moet vooraf voor hen gereserveerd zijn en ze krijgen een korte gezondheidscheck. Is er niet gereserveerd of kan er geen gezondheidscheck plaatsvinden, dan mogen er maximaal 100 gasten per binnenruimte aanwezig zijn. Buiten geldt een maximum van 250 gasten. Natuurlijk moeten gasten nog wel steeds 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden op je bruiloft.

Tip: Ben je je bruiloft aan het plannen, maar ben je bang dat deze door corona misschien niet door kan gaan? Bij Kaartje2go ontvang je gratis nieuwe trouwkaarten bij een corona-annulering!

Ook interessant voor jou: