Kerst 5 oktober 2018

Tips om nu al van kerst te genieten

Tips om nu al van kerst te genieten

Kerst is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Maar wat is het jammer dat we eigenlijk maar 5 weken kunnen genieten van de kerstsfeer! Gelukkig zijn er een aantal manieren om nu al van kerst te genieten. Lees verder voor onze tips!

Bedenk wat te doen in de kerstvakantie

Heb je twee weken kerstvakantie gepland om er echt een uitgebreide kersttijd van te maken? Bedenk dan nu alvast wat je wilt gaan doen in de kerstvakantie! Kies een leuke kerstshow of een kerstconcert, plan een middagje schaatsen op de ijsbaan en ga samen met vrienden of familie naar een kerstmarkt. Vergeet trouwens niet om ook wat tijd thuis in te plannen, zodat je kunt genieten van je versierde huis. Maak bijvoorbeeld zelf een kerst sneeuwbol of maak een kerstster van oude kerstkaarten!

Luister leuke kerstmuziek en kijk je favoriete kerstfilms

Gemakkelijke sfeermakers voor kerst zijn natuurlijk kerstmuziek en kerstfilms! Zoek daarom een aantal leuke kerstfilms op en kijk nu al een kerstfilm onder het genot van een kop warme chocolademelk. Ook kerstmuziek brengt je helemaal terug naar de mooiste tijd van het jaar. Kies bijvoorbeeld voor de klassieke kersthits van Wham! en Mariah Carey, een kerstalbum van Michael Bublé of de mooie kerstliedjes van a-capellagroep Pentatonix! Heb je zin om nieuwe kerstmuziek te luisteren? Bekijk voor tips ons artikel met kerstmuziek van 2018.

Bedenk en oefen je kerstmenu alvast

Waarom zou je je in december laten overvallen door de kerststress, terwijl je in oktober of november al de eerste voorbereidingen kunt treffen? Bedenk dus alvast je kerstmenu en oefen deze al eens een keer. Kleed de tafel mooi aan, steek de kaarsen aan en geniet nu al van een gezellig diner! Ook heb je zo genoeg tijd om je kerstgerechten nog aan te passen. Op zoek naar inspiratie voor je kerstdiner? Lees dan ons artikel over wat Nederlanders met kerst eten.

Dompel je onder in kerstgeuren

Er zijn ontzettend veel geuren met kerst verbonden, dus als je ergens van in de stemming raakt is het een heerlijke kerstgeur! Maak bijvoorbeeld een geurend pannetje voor op het fornuis om je huis naar kerst te laten ruiken. Doe een takje dennengroen, stukjes sinaasappel, steranijs, kruidnagel en kaneelstokjes in een steelpan en voeg hier genoeg water bij. Zet de pan op een klein pitje en laat het net zolang koken tot je huis heerlijk naar kerst geurt. Je leest er alles over in onze tips om je eigen kerstgeur te creëren. Je kunt trouwens ook kerstkoekjes bakken of een peperkoekhuisje maken voor een heerlijke kerstgeur! En wil je het jezelf gemakkelijk maken? Drink dan een lekker kopje kerstthee of steek een kerstgeurkaars aan. Als je je onderdompelt in kerstgeuren is het makkelijk om nu al van kerst te genieten! Wist je trouwens dat sommige mensen ook al kerst vieren in juni? Tijdens Half Christmas op 25 juni halen steeds meer mensen hun kerstboom van de zolder en wordt de kerstdis bereid. Zo genieten ze niet alleen in december van kerst, maar is er ook een goed excuus om in de zomer kerst te vieren!

Zet je kerstkaarten alvast klaar!

Niets geeft meer sfeer dan die eerste kerstkaart op de deurmat. Maak dus nu alvast je kerstkaarten, zodat jij je kerstkaarten dit jaar op tijd verstuurt! Ook heb je zo genoeg tijd om voor iedereen een bijpassende kaart te kiezen en een persoonlijk tekst te schrijven op elke kaart. Weet je niet goed wat te schrijven op je kerstkaart? Lees ons artikel met originele teksten voor op kerstkaarten!

Bereid je kerstcadeaus alvast voor

Als je het belangrijk vindt dat kerstcadeautjes mooi en stijlvol ingepakt moeten worden, kun je hier ook alvast voorbereidingen voor treffen. Koop mooi inpakpapier en lint, zodat je je kerstcadeautjes heel feestelijk inpakt! Voeg daarbij ook iets persoonlijks toe aan het cadeau, zoals een papieren voorletter van de ontvanger of een chique lakstempel. Wil je meer weten over hoe je je kerstcadeaus origineel verpakt? Lees dan ons artikel How to: creatief kerstcadeaus inpakken! Daarbij kun je nu natuurlijk ook al beginnen met kerstcadeaus kopen. Je hebt dan genoeg tijd om voor iedereen een origineel kerstcadeau te kopen en je bent vaak goedkoper uit.

Shop je kerstoutfit al vóór december

Schiet jij een week voor de feestdagen ook altijd in de stress over welke kerstkleding je dit jaar moet aantrekken? Dan is oktober of november een goed moment om op zoek te gaan naar die leuke kerstoutfit! Bekijk bijvoorbeeld de leukste foute kersttruien, shop een feestelijk jurkje met glitter of goud, of duik je kledingkast in voor leuke kerstkleding. Kies vervolgens ook je schoenen en accessoires en maak van de hele outfit een foto. Zo weet je een week voor kerst precies wat jij deze kerst aantrekt.

Ideeën om nu al van kerst te genieten

Met deze tips en ideeën geniet jij vóór december al van de leukste voorbereidingen en activiteiten voor kerst! En ben je benieuwd wanneer je je kerstboom mag opzetten en wanneer alle kerstspullen in de winkels liggen? Lees dan onze meestgestelde vragen over kerst!

Ook interessant voor jou: