Geboorte
Blog Artikelen Geboorte Onze designers: Fientje & Co!
Door: Kaartje2go
Functie: Blogger
Geplaatst 07-09-17
 

Onze designers: Fientje & Co!

Je ziet ontzettend veel prachtige kaarten op onze website. Maar wie maken al deze kaarten? Wij werken samen met meer dan 100 freelance designers die hun werk bij ons verkopen. In deze rubriek laten ontwerpers iets meer van zichzelf zien. Deze keer: designer Fientje & Co!

Van juf naar kaartdesigner

Het creatieve brein achter de kaarten van Fientje & Co is Hanneke van Eeuwijk. Hanneke is getrouwd en heeft drie kinderen in de leeftijd van 14 tot 21 jaar. Vanaf dat ze klein was, wilde ze al voor de klas staan en ze studeerde dan ook af aan de PABO. “Na tien jaar voor de klas staan merkte ik dat de passie weg was. Het werken in de klas kostte me meer energie dan het opleverde. Rond die tijd kregen we onze kinderen en ik maakte vaak uitnodigingen voor hun verjaardagen.” Steeds meer vrienden en bekenden vroegen haar om ook voor hen te ontwerpen en ze begon een eigen website.

Hanneke vertelt: “De echte omslag kwam toen ik in 2009 door jullie werd gevraagd of ik kaarten wilde ontwerpen voor Kaartje2go. Mijn eerste collectie was een serie bloemenkaarten en voor steeds meer gelegenheden ging ik kaarten ontwerpen.” Toen ze ook geboortekaartjes ging ontwerpen liep dat zo goed dat ze haar eigen webshop begon. Inmiddels is ze alweer 10 jaar kaartdesigner!

Designer Fientje & Co Hanneke van Eeuwijk

“Leuke reacties van klanten geven me een boost!”

Thuis werken en haar eigen tijd indelen vindt Hanneke heerlijk. Ook vindt ze het bijzonder dat ze kaarten maakt voor belangrijke mijlpalen. “Ik krijg enorm veel energie van kaarten ontwerpen. Ik heb vaak wel een idee wat ik wil ontwerpen, maar meestal rolt er iets heel anders uit. Dat creatieve proces blijft leuk. En leuke reacties van klanten geven me ook altijd een boost.”

De stijl van designer Fientje & Co

Volgens Hanneke zijn de kaarten van Fientje & Co rustig en stijlvol, maar ook trendy. “De eerste collecties waren grijs met zachtroze en zachtblauw. In die tijd waren felgekleurde kaartjes echt een trend, dus dit was heel anders en nieuw. Daarna was een houten look helemaal in en nu zijn er veel witte kaartjes met verschillende soorten confetti en illustraties.”

Fientje & Co geboortekaartjes

Van idee tot geboortekaartje

Inspiratie voor geboortekaartjes haalt Hanneke uit Pinterest en tijdschriften. Ook kijkt ze veel naar de trends in babykamers en babykleertjes, want dan ziet ze precies wat de kleuren van dat moment zijn. Na het opdoen van inspiratie gaat ze direct aan de slag achter de computer; ze schetst dan ook nooit. “Het plan wat ik had, verandert vaak gedurende het proces en dan komt er een heel nieuw kaartje uit. Waar ik goed op let tijdens het ontwerpen is de compositie en hoe de teksten staan. Deze twee elementen maken of breken een kaart. Ook kan een leuke newborn foto heel veel doen met een geboortekaartje.”

Populaire geboortekaartjes van designer Fientje & Co

De kaarten met de hartjesregen gaan als warme broodjes, zowel via Kaartje2go als op Hannekes eigen site. Deze vrolijke geboortekaartjes zijn dan ook in verschillende kleuren en variaties verkrijgbaar. “Mijn favoriete geboortekaartje? In mijn eigen webshop verkoop ik geboortekaartjes met losse labels, die vind ik zelf erg leuk. En de geboortekaartjes met de hartjesregen behoren ook tot mijn favorieten. Ik zeg altijd maar dat ik blij ben dat ik niet meer hoef te kiezen!”

Fientje & Co geboortekaartjes hartjesregen

Het perfecte geboortekaartje vinden

Er zijn heel veel dezelfde geboortekaartjes verkrijgbaar volgens Hanneke. “En er is ook zo ontzettend veel keus! Mijn tip voor het vinden van het perfecte geboortekaartje is om het internet lekker af te struinen. Zoek de stijl die bij je past, verzamel de mooiste geboortekaartjes op Pinterest en kies jouw favoriet. En het liefst is dat een geboortekaartje van Fientje & Co natuurlijk!”

Heb je je favoriete geboortekaartje inmiddels gevonden? Lees dan ons artikel over wat je moet regelen voor geboortekaartjes of lees meer over wat geboortekaartjes kosten!

Samenvatting
Onze designers: Fientje & Co!
Titel artikel
Onze designers: Fientje & Co!
Omschrijving
Je ziet ontzettend veel prachtige kaarten op onze website. Maar wie maken al deze kaarten? Wij werken samen met meer dan 100 freelance designers die hun werk bij ons verkopen. In deze rubriek laten ontwerpers iets meer van zichzelf zien. Deze keer: Fientje & Co!
Auteur
Publisher Name
Kaartje2go
Publisher Logo
 
 
Gerelateerde artikelen
Geboorte

How to: een babynaam kiezen!

Een naam kiezen kan best lastig zijn. Je wilt natuurlijk een originele...

Lees verder
Geboorte

3 grappige bevallingsverhalen

Een bevalling loopt nooit zoals je van tevoren hebt bedacht. Ook al h...

Lees verder

Reageren

Inspiratie en tips ontvangen?