Feestdagen 3 juni 2019

Wat te geven of doen met Vaderdag 2019?

Wat te geven of doen met Vaderdag 2019?

Zondag 16 juni is het weer Vaderdag! Laten we onze vader, bonusvader en/of schoonvader verrassen met een mooi cadeau en wat lieve woorden, want ze verdienen het! Maar wat kun je nou precies geven of doen met Vaderdag 2019? Wij verzamelden de leukste ideeën voor uitjes en cadeaus, en vertellen je erover.

1. Gadget voor Vaderdag: smartwatch of sporthorloge

Draagt jouw vader graag horloges én is hij gek op gadgets? Geef dan een smartwatch voor Vaderdag 2019! Hiermee ontvangt hij onder andere oproepen en berichtjes op zijn horloge en vergeet hij nooit meer een belangrijke afspraak. Als je vader graag sport, is een sporthorloge ook een goed idee. Hiermee kan hij heel veel dingen bijhouden, zoals zijn persoonlijke doelen, aantal stappen, aantal calorieën en zijn slaap.

2. Vaderdagkaart met een persoonlijke boodschap

We zeiden het net al: Vaderdag is er vooral om die lieve vaders te laten weten wat ze voor ons betekenen, want dat verdienen ze! Stuur daarom een lieve vaderdagkaart met wat persoonlijke woorden. Vertel hem bijvoorbeeld in net zoveel redenen als jouw leeftijd waarom je van hem houdt, en stuur zo een heel persoonlijke kaart.

3. Dagje de natuur in

Gaat jouw vader er graag op uit? Ga dan samen of met het hele gezin een dagje de natuur in! Wat dacht je bijvoorbeeld van wadlopen? Ook vogels spotten met een gids of op fietssafari over de veluwe is een leuk cadeau om te geven voor Vaderdag. En als je vader van water houdt, kun je samen een dagje zeilen of een rondvaart doen.

4. Vaderdag cadeau knutselen: maak zelf iets moois

Een vaderdag cadeau hoef je natuurlijk niet per se te kopen, want je kunt het ook zelf maken! Een zelfgemaakt cadeau is persoonlijk en uniek, iets wat een gekocht cadeau vaak niet is. Ben je op zoek naar leuke dingen om te maken? Ontdek onze Vaderdag knutsel ideeën voor elke leeftijd!

5. Vaderdag met chocola: geef chocola bij je kaart

Wil je je vader blij maken met chocola? Stuur dan chocola bij je vaderdagkaart! Wat dacht je van een reep chocola met Jack Daniel’s likeur erin? Ook hebben we heerlijke hartjesbonbons, die in 2018 als beste getest zijn door Vara Kassa! Daarnaast hebben we heerlijke repen chocola van Tony’s Chocolonely en De Euforij.

6. Middagje karten met de hele familie

Als jouw vader wel van wat actie houdt, dan is karten een leuk idee op Vaderdag! Neem hem als verrassing mee en ga samen met de hele familie los op de kartbaan. Naast karten is het ook leuk om te blokarten op het strand, te paintballen of om een escaperoom te doen.

7. Verras je vader met bier of wijn

Heel veel mensen vinden het leuk om een goede fles wijn of bier te krijgen. Als je vader van een drankje houdt, is het daarom leuk om hem een fles wijn of bier cadeau te geven bij je vaderdagkaart. Wat dacht je van een bierpakket met verschillende soorten speciaalbiertjes of een fles Leffe Blond speciaal voor Vaderdag? Ook vind je bij Kaartje2go heel veel goede wijnen, van merlot tot prosecco.

8. Wat te doen op Vaderdag: workshop sushi maken!

Sushi maken is een ware kunst! Als jouw vader van sushi houdt, dan past een sushi workshop goed bij hem. Onder begeleiding maken jullie de strakste maki’s, nigiri’s en uramaki’s, zodat jullie ook thuis de lekkerste sushimaaltijden kunnen maken.  

9. Touren in een mooie auto

Veel vaders worden ook blij van een dagje touren in hun favoriete auto. Huur bijvoorbeeld een oldtimer of juist een van de nieuwste modellen die hij mooi vindt en ga er samen op uit. Het is leuk om af en toe even een terrasje te pakken of bij een mooie plek te stoppen.

10. Leren armband of een horloge

Een leuk aandenken aan Vaderdag 2019 is een mooi sieraad of horloge. Ga bijvoorbeeld voor een stoffen of leren armband met een inscriptie in de sluiting, of laat een mooi horloge graveren. Neem je vader eventueel mee als je je cadeau gaat kopen, zodat hij iets krijgt wat hij echt mooi vindt.

11. Vaderdag cadeau voor z’n hobby

Als je niet goed weet wat te geven of doen met Vaderdag, dan is iets voor zijn hobby een leuk idee om te geven. Wat dacht je van een sportarmband voor zijn telefoon, een boek of e-book, of een set whiskeyglazen? Door een cadeau te kiezen voor wat hij leuk vindt om te doen, geef je een cadeau dat echt bij hem past.

12. Gepersonaliseerd voorleesboek met zijn naam

Hebben jij en je vriend of man kinderen en lijkt het je leuk om samen met jullie kinderen een leuk vaderdagcadeau te geven? Verras hem dan met een gepersonaliseerd voorleesboek met zijn naam, waarin hij als vader de hoofdrol heeft! Hiermee geef je een persoonlijk cadeau dat ook nog eens heel leuk is om voor te lezen. Een gepersonaliseerd voorleesboek is trouwens ook erg geschikt voor opa’s.

Vaderdag 2019

Met een van deze vaderdagcadeaus weet je precies wat te geven of doen met Vaderdag 2019! Je vindt meer inspiratie op onze pagina met vaderdagcadeaus. En weet je niet zo goed wat je op je vaderdagkaart kunt schrijven? Bekijk dan ook onze teksten voor Vaderdag!

Ook interessant voor jou: