Feestdagen 28 april 2019

Wat te geven of doen met Moederdag 2019?

Wat te geven of doen met Moederdag 2019?

Zondag 12 mei is het weer Moederdag. Dé dag om je moeder te laten weten hoeveel ze voor je betekent. Maar weet je niet zo goed wat je kunt kopen voor je moeder? Wij hebben 13 leuke ideeën voor je verzameld met wat te doen of geven op Moederdag 2019. Zo weet jouw moeder ook dit jaar weer dat ze goud waard is!

1. Leg je moeder een dagje in de watten

Verdient jouw moeder het om eens een hele dag gepamperd te worden? Maak er dan een verwendagje van voor je moeder. Geef haar ‘s ochtends ontbijt op bed, verras haar met een bezoekje aan de sauna en kook ‘s avonds voor haar. Maak de avond af met een goed gevulde borrelplank en een leuke film. Zo komt je moeder even helemaal tot rust.

2. Bezorg je moeder een lieve moederdagkaart

Houd je Moederdag liever simpel? Geef haar dan een lieve moederdagkaart op 12 mei! Een moederdagkaart is persoonlijk, want je kunt er precies in kwijt wat je haar wilt zeggen. Heb je geen inspiratie voor een leuke tekst? Lees dan ook ons artikel Wat zet je op een Moederdagkaart?

3. Doe samen een dagje Keukenhof

De meeste mensen vinden bloemen prachtig. Daarom is het een leuk idee om je moeder op Moederdag 2019 mee te nemen naar de Keukenhof. In de Keukenhof vind je 20 bloemenshows met zo’n 7 miljoen bloemen! De Keukenhof is nog t/m 19 mei 2019 open. Kijk voor meer informatie op www.keukenhof.nl.

4. Moederdag cadeau: geef haar een nachtje weg

Is er een stad in Nederland waarvan je weet dat ze die nog niet bezocht heeft? Neem haar dan een nachtje mee! Doe samen een stadswandeling, proef de lokale specialiteiten en ga gezellig samen uit eten. Jullie tijd samen zal ze erg waarderen.

5. Verras haar met kaartjes voor een festival

In de zomermaanden gaat je moeder er vast graag weer op uit met het mooie weer. Geef haar daarom kaartjes voor een festival dat ze leuk vindt! Kies bijvoorbeeld voor Libelle Zomerweek, LINDA.festival of North Sea Jazz Festival. Een ander leuk idee voor een cadeau is kaartjes voor een concert of voorstelling.

Kaartje2go Moederdag eerste kaart cadeau

6. Stuur chocola met een kaart

We worden toch allemaal gelukkig van chocola? Verras je moeder daarom met heerlijke chocola bij je kaart! Kies chocola die je moeder lekker vindt en maak er een leuke moederdagkaart bij. De hartjesbonbons zijn echte aanraders, maar de Tony’s Chocolonely karamel zeezout valt ook bij veel mensen in de smaak.

7. Wat te doen met Moederdag: doe een fotoshoot!

Je moeder is al mooi, maar ze verdient het om een dagje extra mooi gemaakt te worden! Verras haar daarom met een fotoshoot op of rond Moederdag. Regel hiervoor niet alleen een fotograaf, maar laat ook haar haar en make-up doen door een kapster en visagist. Met de foto’s heeft ze een leuk aandenken aan deze bijzondere dag.

8. Neem je moeder mee uit eten

Als je je moeder eigenlijk te weinig spreekt is een etentje een goed idee op Moederdag 2019! Neem haar mee naar haar favoriete restaurant of geef haar bijvoorbeeld de Nationale Dinerbon bij een kaart. Tijdens een etentje kunnen jullie weer eens gezellig bijpraten samen.

9. Geef haar een workshop cadeau

Het is ook leuk om je moeder te verrassen met een workshop of cursus. Wat dacht je van een baristacursus, een workshop handwerken of een cursus vogels spotten? Doe dit bijvoorbeeld samen of met het hele gezin! Je moeder zal het heerlijk vinden om door haar gezin omringd te zijn en je leert een heel andere kant van elkaar kennen.

10. Geef iets voor haar hobby

Heeft je moeder een leuke hobby? Geef haar dan iets wat te maken heeft met haar hobby, zoals een bon van haar favoriete wolwinkel, een nieuwe schildersezel of een boek dat te maken heeft met haar hobby. Ze zal je goed uitgedachte cadeau extra waarderen.

11. Ga samen picknicken

Het is ook leuk om het op Moederdag heel simpel te houden. Ga bijvoorbeeld samen picknicken! Verzamel een aantal recepten voor kleine hapjes en koop een mooie picknickmand met servies en bestek. Zoek vervolgens een leuke plek uit en maak er een gezellige middag van.

12. Trouwjurken of trouwpakken passen

Heb je je partner pas geleden ten huwelijk gevraagd of ben je zelf net ten huwelijk gevraagd? Neem je moeder dan onverwachts mee trouwjurken of trouwpakken passen! Moeders vinden het namelijk erg leuk om betrokken te worden bij zo’n speciaal moment. Ga daarna gezellig samen lunchen of uit eten, zodat jullie nog even kunnen napraten over deze bijzondere dag.

13. Maak zelf iets moois voor je moeder

Een zelfgemaakt cadeau zal je moeder zich altijd blijven herinneren. En niet alleen kinderen maken cadeaus voor hun ouders, ook als volwassene kun je de prachtigste dingen maken. Ga daarom zelf aan de slag en maak een mooi moederdagcadeau voor je moeder. Lees ons artikel met leuke Moederdag knutsel ideeën voor inspiratie.

Moederdag 2019

Met een van deze belevenissen en cadeaus weet je zeker dat jouw moeder een leuke Moederdag heeft. Maar onthoud ook dat wat je ook geeft, je moeder sowieso verrast zal zijn door het gebaar!

Ook interessant voor jou: