Feestdagen 30 december 2019

Wat te doen op oudejaarsavond?

Wat te doen op oudejaarsavond?

Een oliebol (of twee ;–)) eten, aftellen tot 00:00 uur, tientallen wangen zoenen; het is weer bijna oud en nieuw! We zeggen 2019 vaarwel en kijken reikhalzend uit naar wat 2020 ons gaat brengen. Maar wat kun je nou precies doen op oudejaarsavond om er een leuke avond van te maken? Wij verzamelden heel veel ideeën voor oud en nieuw met vrienden, je partner, gezin of jezelf, zodat kiezen uit al die leuke plannen bijna moeilijk wordt!

Ook leuk om te lezen: tips voor het organiseren van je nieuwjaarsborrel.

Oudejaarsavond met vrienden vieren

Zin in een gezellige oud en nieuw? Vier oudejaarsavond dan met je vrienden. De volgende tips maken de oudejaarsavond van 2019 met vrienden en vriendinnen tot een waar feest.

Winterbarbecue

Oudejaarsavond is met al dat vuurwerk een leuk moment om veel tijd buiten door te brengen. Organiseer daarom een winterbarbecue! Vergeet de partytent en terrasheaters trouwens niet, want het kan natuurlijk koud zijn rond deze tijd van het jaar.

Themafeest met oud en nieuw: après ski

Vier je al een aantal jaren oud en nieuw met vrienden, geef dan wat meer spice aan de avond met een thema! En is er een beter thema voor oudejaarsavond dan après ski? Trek je skikleding uit de kast, smeer jezelf een skibril-afdruk met een te donkere foundation en zetten de pullen bier klaar. Er zijn natuurlijk nog meer leuke thema’s voor je oud en nieuw feest, zoals Disney, Winter Wonderland of het circus.

Gezellig etentje samen

Niet moeilijk, maar wél heel gezellig: op oudejaarsavond een etentje houden voor vrienden en vriendinnen. Je kunt dan lekker lang tafelen, samen het jaar doornemen en je goede voornemens delen. Blijft er nog wat tijd over? Doe een vriendenquiz! Om je vervolgens te verplaatsen naar de bank en af te tellen tot het nieuwe jaar.

Oudejaarsavond met je kind(eren)

Heb je kinderen en weet je niet wat je wilt doen op oudejaarsavond? Er zijn genoeg leuke dingen om te doen met oud en nieuw als je een gezin hebt. Deze ideeën bezorgen jullie een onvergetelijke oudejaarsavond.

Gourmetten

Vier je oud en nieuw met al wat oudere kinderen, haal dan gezellig het gourmetstel van zolder. De hele avond samen eten, spelletjes spelen en films kijken staat gelijk aan een onvergetelijke tijd met elkaar.

Oliebollen bakken

Wil je een nieuwe traditie beginnen tijdens oudejaarsavond met je kind? Ga dan samen oliebollen bakken om vervolgens met een schaal de buurt langs te gaan! Ook leuk: nieuwjaarsrolletjes maken, appelflappen bakken of een sneeuwbol knutselen.

Naar een vuurwerkshow

Niets zo indrukwekkend als vuurwerk! Neem je kind(eren) met oud en nieuw daarom mee naar een vuurwerkshow in de buurt. Die mooie lichtjes en harde knallen zullen ze niet snel meer vergeten. 

Oud en nieuw met je vriend of vrouw

Hebben je partner en jij besloten om oud en nieuw dit jaar samen te vieren? Dan zijn er ontelbaar veel dingen om te doen deze jaarwisseling!

Oud en nieuw in de Efteling

Wist je dat je het einde van het jaar heel sprookjesachtig kunt vieren in de Efteling? Van 19:00 tot 1:00 uur kun je volop in attracties, tel je samen af tot 00:00 uur en geniet je van het vuurwerk. Vergeet niet om van tevoren kaartjes te kopen!

Puzzelen

Samen een knusse oud en nieuw vieren doe je tijdens een puzzelavond. Met een stapel spelletjes, lekker veel hapjes en een film of oudejaarsconference aan hebben jullie niemand anders nodig voor een gezellige avond. 

Oud en nieuw ontvluchten

Heb je even genoeg van alle festiviteiten in december? Dan kun je oud en nieuw natuurlijk ook ontvluchten en de avond romantisch in een huisje in de natuur vieren. Ver van de stad hoor je het vuurwerk een stuk minder en heb je alle tijd voor elkaar.

Jaarwisseling in een andere stad

Natuurlijk kun je het feestgedruis ook juist opzoeken door naar een andere stad te gaan samen. Vier oud en nieuw bijvoorbeeld in Parijs, Keulen of ons eigen Amsterdam! 

Oud en nieuw alleen vieren 

Ben je onverwachts alleen met oudejaarsavond en weet je niet zo goed wat je kunt doen? Als single of eenling het nieuwe jaar inluiden kan je juist heel veel brengen. Wat dacht je van de volgende ideeën?

Feestje vieren met onbekenden

Alleen zijn met oud en nieuw hoeft niet te betekenen dat je alleen moet blíjven die avond. Vier bijvoorbeeld een feestje met andere mensen die alleen zijn rond de jaarwisseling. Er zijn door het hele land initiatieven om oud en nieuw door te brengen met onbekende mensen. Je vindt ze via sites als nieuwemensenlerenkennen.nl en vriendenenzo.nl

Pamper jezelf

Als je liever thuisblijft met oud en nieuw is het ook heerlijk om jezelf in de watten te leggen. Kook uitgebreid voor jezelf of bestel iets, ga in bad en kijk je favoriete serie. Ook een yoga retreat is een manier om jezelf te pamperen. Jij start het jaar straks heel ontspannen!

Vraag een bekende die ook alleen is

Liever niet alleen zijn met oud en nieuw? Vraag dan een bekende op bezoek waarvan je weet dat hij of zij ook alleen is. Dit kan een familielid zijn, een vriend of een buurvrouw. Zo wordt het onverwachts toch een heel leuke avond.

Tradities rond oud en nieuw

Zoals je merkt zijn er ontzettend veel leuke ideeën en dingen om te doen tijdens oud en nieuw! Op zoek naar nog meer inspiratie? In ons artikel met tradities rond oud en nieuw doe je nog meer ideeën op.

Ook interessant voor jou: