Feest 3 mei 2018

8 ideeën voor je fotokaart uitnodiging!

Fotokaarten zijn de leukste kaarten om te maken, persoonlijker kan bijna niet! De mogelijkheden zijn dan ook oneindig. Een fotokaart uitnodiging maken is daarom al een feestje op zich. Kaartje2go helpt je graag op weg met originele foto-ideeën, zodat jouw fotokaart opvalt!

Fotokaart uitnodiging voor twee verjaardagen

Soms vallen de verjaardagen binnen het gezin zó dicht bij elkaar dat je ze net zo goed samen kunt vieren. Het voordeel is dat je dan ook maar één fotokaart uitnodiging hoeft te versturen. Natuurlijk wil je wel een dubbel zo leuke uitnodiging. Maak daarom samen een leuke foto! Koop verjaardagshoedjes en twee blanco borden en ga samen op de foto voor je fotokaartjes. In onze kaartmaker voeg je vervolgens een leuke tekst toe aan de bordjes. Wil je ook een vrolijke achtergrond net als op de voorbeeldfoto? Hang dan een leuk stuk stof of inpakpapier aan de muur. Zorg dat de jarigen voor dit vrolijke patroon gaan staan en maak de foto. Zo zien je fotokaarten er nog leuker uit!

Fotokaart uitnodiging

Bron foto: Young House Love

Fotokaart maken met een krijtbordachtergrond

Wil je fotokaarten baby maken en ben je op zoek naar een leuk effect? Kies dan voor een krijtbord als achtergrond! Koop een krijtbord en maak een foto terwijl je kindje of baby ervoor zit. Upload je foto vervolgens in onze kaartmaker en zet er een leuke tekst bij in krijtstijl. Je kunt vervolgens je fotokaart bestellen en je familie en vrienden laten smelten door deze lieve uitnodiging!

Fotokaart met krijtbord

Bron foto: MommyCreations

Leuke fotokaart uitnodiging voor een kinderfeestje

Ben je op zoek naar een uitnodiging voor een (kinder)feestje? Dan is deze fotokaart verjaardag met stoepkrijtkunst een creatief idee! Deze fotokaart maken is goedkoop en erg gemakkelijk. Kies eerst de plek om je foto te kunnen maken. Ga bijvoorbeeld voor een egale ondergrond als beton. Teken vervolgens de gebouwen en de cape. Vraag je zoon of dochter om eerst even op de juiste plek te gaan liggen, zodat je precies weet waar je de cape moet maken. Markeer eventueel met punten de omtrek van de cape. Klaar? Dan kun je nu beginnen met het maken van de foto. Het is handig als je op een verhoging kunt gaan staan. Is deze niet in de buurt, neem dan een stoel of trap mee. Ga op de verhoging staan en maak de foto. Zet in de kaartmaker je gewenste tekst erbij en je kunt de fotokaart versturen naar de genodigden!

Fotokaart uitnodiging met stoepkrijt superman

Bron foto: coopetphotography

Fotokaart idee voor de eerste verjaardag

Wil je een fotokaart maken met meerdere foto’s? Maak dan een drieluik met deze leuke letters die je kindje kan vasthouden! Koop houten letters die samen het woord ‘ONE’ of ‘EEN’ maken en geef ze eventueel een likje verf. Geef de letters na het drogen één voor één aan je kindje en maak leuke foto’s. Heb je alle letters gefotografeerd? Dan kun je aan de slag met de foto’s. Upload de foto’s naar onze kaartmaker en zet de foto’s in de juiste volgorde. Vervolgens kun je de fotokaarten bestellen en versturen.

Fotokaart uitnodiging voor de eerste verjaardag

Bron: Maciephoto

Verjaardag fotokaart met stoepkrijtballonnen

Ben je op zoek naar een origineel idee voor een fotokaart uitnodiging van jouw zoon of dochter? Dan is dit misschien een heel leuk idee. Je hebt niet veel nodig: stoepkrijt en een beetje tekentalent. Teken eerst een leuke set ballonnen op de straat. Gebruik verschillende kleuren voor een vrolijk effect. Klaar? Vraag dan je zoon of dochter in dezelfde houding te gaan liggen als het meisje op de foto. Zorg dat je boven op een stoel of een muurtje kunt staan, zodat je de foto goed kunt maken. In de kaartmaker kun je er nog wat tekst bij zetten en in een handomdraai heb jij een super originele verjaardag fotokaart!

Uitnodiging voor een verjaardag

Bron foto: theburghbaby

Uitnodiging met een krijtbordje

Het maakt niet uit hoe oud je wordt, een fotokaart uitnodiging versturen blijft leuk! Het enige wat je voor dit idee nodig hebt is een klein schoolbord en een krijtje. Je schrijft de tekst op het bord en laat het de jarige vasthouden. Vervolgens maak je de foto en je bent bijna klaar! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de foto te bewerken in onze kaartmaker. Je kunt je kaart helemaal ontwerpen zoals je zelf wilt. Deze foto zegt al genoeg, dus hebben we alleen de datum toegevoegd. Eenvoudig, snel en super origineel!

Uitnodiging met krijtbordje

Bron foto: themcclenahans.blogspot.com

Fotokaart uitnodiging met een feestmuts of kroontje

Ben je opzoek naar een originele manier om je kindje op de foto te zetten? Dan is dit misschien een leuk idee. Het enige wat je nodig hebt is een fotocamera en stoepkrijt. In het voorbeeld is er gekozen voor een kroontje, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een verjaardagsmuts, piratenhoed of ander leuk hoofddeksel! Je tekent eerst het kroontje op de stoep en vervolgens vraag je jouw zoon of dochter er precies onder te gaan liggen. Jij kunt dan van bovenaf de foto maken. Vervolgens upload je de foto in de kaartmaker en maak je er een echte kaart van! Wil je meer tips voor het maken van foto’s? Lees ons artikel met fotografietips voor je fotokaart!

Uitnodiging met feestmuts of kroontje

Fotokaartjes met een fotolijstje

De eerste verjaardag van je zoon of dochter is erg bijzonder en kun je niet zomaar voorbij laten gaan. Om nog eens extra uit te pakken stuur je iedereen een leuke uitnodiging met foto. Je hebt vast bergen foto’s gemaakt in het eerste jaar, maar speciaal voor de uitnodiging hebben wij een leuk foto-idee dat je heel eenvoudig zelf kunt doen. Het enige wat je nodig hebt is een fotolijst en iemand die de foto kan maken. Je kunt als ouders het lijstje vasthouden, maar als de jarige al broertjes en zusjes heeft, kunnen ook zij de lijst vasthouden. Zet er in onze kaartmaker een leuke tekst bij en stuur de fotokaart verjaardag naar de gasten! Natuurlijk kun je ook een grote fotokaart maken om de verjaardag extra groot aan te kondigen.

Uitnodiging met fotolijstje

Bron foto: nicolecassano.com/blog

In een handomdraai een leuke fotokaart maken

Met deze tips maak je in een handomdraai een leuke fotokaart voor een verjaardag! Je maakt namelijk met een paar attributen een unieke foto voor een leuke uitnodiging. Als je zoontje of dochtertje trouwens 1 wordt, is het leuk om een cake smash fotoshoot te houden! En ben je zwanger en wil je inspiratie voor een zwangerschapsaankondiging of geboortekaartje met eigen foto? Laat je inspireren door ons artikel Fotokaarten maken voor zwangerschap en geboorte!

Ook interessant voor jou: