Communie 31 maart 2017

Zo organiseer je een communiefeest!

Communiefeest organiseren

De eerste communie is hét moment waarop jouw zoon of dochter kennismaakt met het christelijk geloof. Familieleden, vriendjes en vriendinnetjes vieren dit bijzondere moment graag mee en daar wil je natuurlijk aandacht aan besteden. Wij geven je vandaag heel veel tips voor hoe je een communiefeest organiseert. Je telg kan daardoor later terugkijken op een heel mooie dag!

Bowlingbaan of buitenfeest: de locatie

Het is belangrijk om de locatie van het communiefeest al vroeg te bepalen. Om te beginnen stel je daarom eerst de gastenlijst samen. Heb je een klein groepje familieleden en vrienden uitgenodigd? Besteed het feest uit en laat de kids (en ouderen ;-)) smullen bij een pannenkoekenrestaurant! Een balletje werpen op een bowlingbaan valt ook in de smaak bij jong en oud. Wil je een goedkoop communiefeest organiseren? Dan is de vriendelijkste optie voor je portemonnee om het feest thuis te houden. Een tuinfeest is low-budget, persoonlijk én volledig zelf te organiseren. Daarnaast is het huren van een feestzaal ook heel gebruikelijk en houd je het huis schoon ;-).

Communiefeest organiseren: decoratie kiezen

Welke decoratie past bij een communiefeest?

Hoe je een communiefeest organiseert en aankleedt kan met veel creativiteit! Kies voor een thema of gebruik de lievelingskleuren van je dochter of zoon om het feest sfeer te geven. Een ballonnentoren is zowel in een restaurant als thuis zeer geschikt om neer te zetten. Decoratie maak je nog persoonlijker met een letterslinger die je zelf samenstelt, met een vrolijk tafelkleed en met bijpassende gebaksbordjes en bekertjes. Wist je dat deze laatste speciaal bestaan voor het vieren van de eerste communie? Dit zijn leuke en bijpassende details die de gasten zich zullen herinneren! Zelf een communiefeest organiseren geeft je de mogelijkheid om aan deze kleine details aandacht te schenken. Als laatste geeft tafeldecoratie ook veel sfeer. Koop verschillende bosjes bloemen bij de bloemist en fleur de tafels op met wat kleur in een vaasje.

Plezier voor de jongsten

De kids moeten lang stilzitten tijdens de viering en daarna zijn ze wel toe aan wat plezier! Op een springkussen kan elk kind zijn energie kwijt en het verveelt niet snel. Ook kun je verschillende spelletjes en knutselspullen klaarleggen en als het mooi weer is thuis een zeskamp uitzetten. Als bedankje dat ze er waren, mogen alle kinderen hun eigen snoep scheppen aan de snoeptafel! Laat je zoon of dochter bij de snoepwinkel zijn favoriete snoepjes kiezen en presenteer het op een mooi aangeklede tafel. Je kunt natuurlijk ook zelf communiebedankjes maken met een leuk kaartje eraan! Het voordeel van zelf een communiefeest organiseren is dat de kleintjes met behulp van wat kleine activiteiten zichzelf vermaken.

Eten tijdens een communiefeest

Wat voor eten serveer je tijdens een communiefeest?

Als je het communiefeest thuis organiseert, kan het eten op heel veel manieren geregeld worden. Laat iedereen bijvoorbeeld een lekker gerecht meenemen of bel een cateraar die het eten én de afwas regelt. Draai je je hand niet om voor een paar heerlijke gerechten? Bedenk van tevoren een thema en pas daar het eten op aan. Een high tea of tapastafel valt bijvoorbeeld goed in de smaak. Een andere mogelijkheid is om de mannen het werk te laten doen achter de barbecue! Zo wordt het eten op een speelse manier bereid en heb je als ouder je handen vrij voor de salades, de gasten en de kinderen. Deze laatste maak je natuurlijk extra blij met patat, een broodje met knakworst en een ijsje toe.

Een onvergetelijke dag

Er is geen twijfel over mogelijk dat het communiefeest van jouw zoon of dochter een onvergetelijk moment wordt. Door aandacht te besteden aan de kleine dingen zullen je gasten onder de indruk zijn en zich welkom voelen! En wij zijn benieuwd: wat zal het communiefeest van jouw zoon of dochter onvergetelijk maken? Vergeet vooral niet te genieten en samen het glas te heffen op deze prachtige dag.

Wil je zeker weten dat je niets vergeet? Bekijk dan onze lente- en communiefeest checklist!

Ook interessant voor jou: