Algemeen 11 juli 2017

Kaartje2go doneert €10.000 aan CliniClowns

Kaartje2go doneert aan CliniClowns

Als je lange tijd ziek bent, kom je ongewild in een “volwassenwereld” terecht. CliniClowns zorgen ervoor dat zieke en gehandicapte kinderen zich beter voelen door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten. Dat heeft een prachtig effect; kinderen ontspannen of zijn minder bang, ze kunnen hun emoties kwijt of ervaren minder pijn. En even lekker lachen is heerlijk. Daarom bezoeken CliniClowns al 25 jaar zieke en gehandicapte kinderen. Om nog meer kinderen een glimlach te bezorgen, doneert Kaartje2go €10.000 aan CliniClowns Nederland. Benieuwd waarom we CliniClowns steunen en wie ons hielpen aan dit mooie bedrag? Lees snel verder!

Waarom wij CliniClowns steunen

Er zijn veel redenen waarom wij geld inzamelen voor CliniClowns. Kaartje2go vindt plezier bijvoorbeeld heel belangrijk. Het staat zelfs centraal in onze organisatie en bij de ontvangers van onze kaarten. Ook zieke en gehandicapte kinderen verdienen een lach en vrolijkheid. De afleiding en het kind-zijn zorgen voor een goed gevoel en voor minder pijn. Reyan van 9 onderging bijvoorbeeld al verschillende operaties. Doordat hij het lastig vindt om met de spanning om te gaan, keert hij helemaal in zichzelf. CliniClowns Stip en Fido brachten hem gelukkig zijn cape, zodat hij elke keer weer met superkrachten de operatiekamer ingaat!

Hoeveel kinderen bezorg je een lach met €10.000?

Wij wilden nog meer kinderen als Reyan superkrachten geven. Maar hoeveel kinderen helpen we eigenlijk met €10.000? Directeur Coen Abbenhuis vertelt: ‘Met dit bedrag kunnen we vaker langskomen in het ziekenhuis of ruim 660 extra kinderen bezoeken.’ In 2016 speelden ruim 88.000 zieke en gehandicapte kinderen met CliniClowns. Dat is bijna twee keer de Amsterdam ArenA vol met lachende kinderen!

Bedankt, kaartdesigners en klanten!

660 kinderen helpen konden we natuurlijk niet alleen. Onze designers ontwierpen namelijk de speciale collectie CliniClowns kaarten en onze klanten maakten heel veel mensen blij met zo’n leuke kaart! Tegelijkertijd steunen zij CliniClowns, want van elke verstuurde kaart gaat een deel van de opbrengst naar CliniClowns. We willen onze kaartdesigners en klanten dus graag bedanken! Zij maakten het mogelijk dat nog meer zieke en gehandicapte kinderen hun ziekte even vergeten.

Verstuur ook een kaart uit de CliniClowns collectie

Jij kunt ook een bijdrage leveren aan het werk van CliniClowns, want deze actie loopt nog steeds! De collectie CliniClowns kaarten bestaat onder andere uit geboortekaartjes, felicitatiekaarten en uitnodigingen en is vrolijk en verrassend. Met een CliniClowns kaart bezorg je dus een glimlach bij de ontvanger en bij een kind! Wie maak jij blij met een CliniClowns kaart?